Kærshovedgård: Iraner straffet for at blive væk i to år

En 28-årig iraner blev væk fra Kærshovedgård i to år, og derfor skal han nu i fængsel.

Udrejsecenter Kærshovedgård
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

875, så mange gange har en 28-årig udvist iraner ikke meldt sig på udrejsecenter Kærshovedgård. Og det koster ham nu 50 dage i fængsel og seks års udvisning af Danmark med indrejseforbud. 

- Han skal melde sig tre gange om ugen på Kærshovedgård, men han har slet ikke været der. Han har fortalt, at han de seneste to år har opholdt sig i København og i Tyskland, fortæller senioranklager, Jens Henrik Severinsen.

Den 28-årige iraner søgte aysl i Danmark tilbage i 2014, men blev dengang afvist.

- Han vil blive i Danmark, da han stadig mener han er i livsfare i Iran. Derfor vil han ikke tilbage, og så vil Iran ikke tage imod ham, siger Jens Henrik Severinsen.

Sagen er dog langtfra enestående, forklarer senioranklageren. Faktisk har han flere af disse sager om ugen.

- Jeg har en sag igen i morgen og i næste uge er der flere lignende sager, fortæller Jens Henrik Severinsen.

Den 28-årige har allerede været varetægtsfængslet i nogen tid, så han mangler at afsone 14 dage af sin fængselsdom. Herefter er det meningen han skal opholde sig på Kærshovedgård, men det er ikke sikkert det ender sådan.

- Vi kan jo ikke tvinge ham til at blive der, men han har stadig meldepligt, og overtræder han den, så må vi straffe ham igen, siger Jens Henrik Severinsen, senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Overtræder man meldepligten mellem 500 til 1000 gange, så resulterer det i 50 dages fængsel, ifølge udlændingeloven.