Intet landsstævne til landsdelen

Aalborg har slået Holstebro og Viborg i kapløbet om at blive værtsby for DGI's landsstævne i 2017.

Gymnastik udenfor.jpg

Det bliver Aalborg, og ikke hverken Viborg eller Holstebro, som i sommeren 2017 skal være vært for 25.000 gymnaster, når DGI holder landsstævne.

Valget af værtsby er netop offentliggjort, og DGI-formand Søren Møller begrunder valget af Limfjordsbyen således:

Havnefronten i centrum

- Det særlige ved Aalborg er, at vi kan lave så mange aktiviteter ved havnefronten og på de mange pladser i byens centrum. Desuden har byen en god størrelse, og vi er overbevist om, at Aalborg er en fantastisk ramme for et landsstævne, både for deltagerne og for byens borgere, siger Søren Møller.

Midt- og Vestjysk ærgrelse

I både Holstebro og Viborg ærgrer de sig. Ovenpå sommerens kæmpe spejderlejr i Holstebro, havde byrådet der ellers håbet på, at få lejlighed til at afvikle endnu et stort arrangement. Og i Viborg er borgmester Søren Pape Poulsen ærgerlig.

- Der ikke skal herske tvivl om, at vi ville det her 110%. Derfor er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det ikke lykkedes. Jeg synes, at vi leverede et særdeles stærkt og visionært bud på et moderne landsstævne, og uanset udfaldet, mener jeg, vi har fået markeret, at vi fortsat er en landets førende idrætskommuner, som altid gerne går forrest med at udvikle idrætten i Danmark, siger han i en pressemeddelse. 

I alt seks byer havde søgt om værtsskabet. Landsstævnet i 2013 skal holdes i Esbjerg.