Internettets købmænd mødes i Skive: Det er LinkedIn på steroider

220 E-handels-købmand samlet til konference i Skive.

Konkurrenter deler erfaringer på total udsolgt e-handels konference i Skive.
Konkurrenter deler erfaringer på total udsolgt e-handels konference i Skive.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

De fleste af os har efterhånden prøvet at handle hos en internetbutik. Og der kommer kun flere og flere af de virtuelle forretninger også her i landsdelen. I dag var e-handlere fra hele landet samlet i Skive for at lære af hinanden. Én af deltagerne var Spjald-virksomheden, Billig Arbejdstøj, der sendte fire mand af sted for at lære af konkurrenterne. 

- Vi samler input til, hvordan vi kan forny os, og hvad der ellers sker i markedet, siger Tommy Søndergaard der er
indehaver af virksomheden billig-arbejdstøj.dk i Spjald. 

Det er anden gang, der er e-handels dag. Branchemødet har været udsolgt de sidste to uger op til arrangementet. Sammen med 219 andre e-købmænd skal Tommy Søndergaard dele erfaringerne fra livet som handelsmand på nettet. Hans egen virksomehde sælger arbejdstøj på nettet og har 40 ansatte.  

- Mange ting kan vi sige, det gør vi, som anbefalet, men andre ting kan vi jo tage med hjem og arbejde med, siger Tommy Søndergaard.

Lokale e-købmænd trak e-handeldagen til Skive.

Det er to unge e-købmænd fra Skive, der har taget skridtet at få arrangementet til Skive.  Det er meningen, at deltagerne skal have så konkrete værktøjer, at de kan gå hjem og implementere det i deres egen shop og vækste deres forretning med det samme. Samtidigt skal der netværkes blandt købmændene.

- Når vi mødes her fysisk 220 e-handlere, så kommer der connections på kryds og tværs. Det er lige som LinkedIn på steroider, siger Dennis Drejer, der er medarrangør af E-handelsdagen. 

Det er ikke kun lokale e-handelskøbmænd, der tropper op. Også store netbutikker som Boozt med et par hundrede medarbejdere i Malmö er at finde til konferencen.

- Jeg har da selv taget nogle notater undervejs, hvor vi siger, at det er da noget af det, vi skal være opmærksomme på. Det er ikke sikkert vi tager det hele i brug i morgen. Men når vi skal i gang med noget nyt f.eks. eksport til et nyt land, så er der nogle forholdsregler man skal tage, som man har snakket med en om i dag, siger Tommy Søndergaard. 
 

8:31
Vi har tidligere været på besøg hos Billig Arbejdstøj i Spjald: Web-virksomhed i Spjald er vokset med rekordfart. Varen er arbejdstøj.