Internationale studenter springer ud på helligdag

Otte unge fra Struer Statsgymnasium fik mandag deres hue på og kunne dermed fejre to års færdiggjort skolegang.

student

Det er ikke normalt, at man forbinder helligdage med skole og nyudklækkede studenter. Det gør man dog i Struer. Mandag, 2. pinsedag, mens langt de fleste nød en fridag, kunne otte internationale studenter fejre, at to års skolegang var slut for dem.

De otte unge har de seneste to år studeret på den internationale linje, også kaldet IB, på Struer Statsgymnasium. I dag havde de deres afsluttende eksamen, som var psykologi. Der var en helt særlig grund til, at eksamen var nødt til at falde 2. pinsedag.

- Det er ens for alle lande, hvornår eksamenerne ligger. Derfor anerkender IB ikke nationale helligdage, forklarer Morten Jensen, der er uddannelsesleder på den internationale linje i Struer.

Derfor havde de på gymnasiet i Struer også eksamener Kristi Himmelfartsdag.

Studenter før andre

Det er lidt surt, fordi din familie bare er derhjemme og holder fri.

Det er kun IB-studerende, der bliver studenter så tidligt. På de almindelige gymnasier udklækkes studenterne først i juni.

- Det er lidt surt, fordi din familie bare er derhjemme og holder fri, og så skal du læse og op til eksamen, men så er man færdig det før, så det kan man godt klare, lyder det fra Gustav Andersen, som i dag fik sin hue.

Udover Struer er der her i landsdelen to gymnasier, som tilbyder en international studentereksamen. Det er Viborg Katedralskole og Ikast-Brande gymnasium.