Internater modtager rekord-mange hunde

I begyndelsen af 2018 er der blevet indleveret 113 hunde fra fire store hundesager. Internaterne i Spøttrup og Brande er blandt dem, der efterlyser nye ejere.

Store hundesager med ejere, der ikke har kunnet magte opgaven giver travlhed hos Dyrenes Beskyttelse.
Store hundesager med ejere, der ikke har kunnet magte opgaven giver travlhed hos Dyrenes Beskyttelse.
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses internater i Brande og Spøttrup har travlt. Fire store hundesager i begyndelsen af året har resulteret i, at usædvanlig mange hunde er blevet indleveret. 

- Der er kommet rekordmange hunde ind her i starten af 2018 særligt på grund af fire store hundesager, og det lægger et stort pres på vores internater, siger Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

I alt har Dyrenes Beskyttelse fået indleveret 219 hunde i årets to første måneder, heraf 113 hunde fra de fire store hundesager. Et dødsbo på Mors, hvor der blandt andet var blevet avlet chihuahua og jack-russel-terriere, afleverede ikke mindre end 60 hunde til Dyrenes Beskyttelse på en gang.

- I alle de fire sager drejer det sig om mennesker, hvor opgaven er vokset dem over hovedet. Der er blevet indgået aftaler med ejerne, der alle har taget ansvar og frivilligt overdraget hundene. I denne slags sager er dialog langt den bedste løsning, siger Henrik Bucholdtz.

Efterlyser ejere med et forbehold

Hundene er i forskellig stand, når de bliver afhentet. Ifølge Dyrenes Beskyttelse må nogle af hundene klippes og have ordnet pelsen, enkelte er blevet aflivet på grund af sygdom, men de fleste er i fin stand. Der venter dog en stor opgave med at få nogle af hundene på fode igen.

I sagerne er der afleveret hunde af alle slags. Tæver, hanner og hvalpe af forskellige racer. Nogle af hundene har allerede fået nye ejere, men Dyrenes Beskyttelse efterlyser flere nye ejere til de mange hunde, som optager meget plads på foreningens internater. 
 

På internaterne arbejder personalet med at socialiserer hundene, der er flere tilfælde ikke er blevet vænnet til mennesker i deres opvækst. 
På internaterne arbejder personalet med at socialiserer hundene, der er flere tilfælde ikke er blevet vænnet til mennesker i deres opvækst. 
Foto: Dyrenes Beskyttelse

- Nogle af de voksne fra disse sager har særlige behov, fordi de ikke har været tæt knyttet til mennesker gennem deres opvækst. Derfor skal man tænke sig grundigt om, inden man henvender sig om at få sådan en hund. Der skal tages særlige hensyn til hunden resten af dens liv, og det gør også, at disse hunde ikke nødvendigvis er egnede til børnefamilier. Men hvalpene er, som hvalpe nu en gang er. De skal nok få et helt normalt liv hos gode familier, siger Henrik Bucholdtz.