Intern undersøgelse i sparekasse

Gennemgår transaktioner efter sigtelser mod tidligere direktør.

180510Morsoe_Sparekasse001.jpg

Morsø Sparekasse laver en intern undersøgelse i kølvandet på beskyldningerne mod sparekassens tidligere direktør Jørn Balch.

Mandag kom det frem, at Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet (SØK) har sigtet Jørn Balch for kursmanipulation, og selv om sparekassen understreger, at sigtelsen ikke gælder sparekassen - men kun Jørn Balch som privatperson - vil man nu se nærmere på både Jørn Balch og flere ledende medarbejderes dispositioner.

- Vi går ind og ser på samtlige transaktioner, og om Jørn Balch har noget med dem at gøre. Og om der er noget mistænkeligt, siger formanden for Morsø Sparekasse, Peter Jessen Hansen.

- Intet at komme efter.

Han er på forhånd overbevist om, at der ikke er noget at komme efter - og at eventuelle lovovertrædelser ikke sket i sparekassens regi.

- Det kan ikke lade sig gøre. Der ligger både en intern og ekstern revision. Der er ikke nogen, der er underlagt så stramme regler som direktion og bestyrelse i et pengeinstitut, siger Peter Jessen Hansen.

Formanden har i øvrigt haft lejlighed til at drøfte sagen med Jørn Balch - den tidligere direktør har overfor formanden afvist beskyldningerne. 

Eksternt link: Læs sparekassens egne kommentarer til sagen.