Institutionsdød truer trods babyboom

Et sandt babyboom i Hundborg er ikke nødvendigvis nok til at redde børnehave og vuggestue fra at blive lukket.

Borgerne i den lille landsby Hundborg i Thy kan slet ikke forstå, at byens vuggestue og børnehave er i fare for at lukke, fordi der er faldende børnetal.

Thisted Kommunes tal viser, at der kun vil blive født seks børn i byen i år. Men i Hundborg har de allerede været noget mere aktive end det.

Faktisk har byens borgere med hjælp fra storken leveret hele 12 nye verdensborgere til den lille landsby på godt 550 borgere. Og fire mere er på vej inden årets udgang.

Måske ikke nok

Dermed gør byen noget aktivt for at sikre kunder i butikken hos både vuggestuen og børnehaven.

Men det er ikke sikkert, de nye, jævnaldrene legekammerater får lov at gå sammen i byens Børnecenter. Det og flere daginstitutioner i Thisted Kommunen er i fare for at lukke.

- Det er jo det faldene børnetal og ikke mindst det faldende fødselstal, som vi desværre har set rammer hele kommunen, lyder det fra formand for Børne- og Familieudvalget, Poul Hvass Hansen (C).

Ødelægger Thy

Den 11. november er de lukningstruede daginstitutioner på dagsordenen i Børne- og Familieudvalget i Thisted Kommune.

- Vi er rigtig bekymrede for, at de træffer den helt forkerte beslutning for os her i Hundborg. Vi vil rigtig gerne ha', at kommunen sætter lukning af skoler og daginstitution på standby. Og så i stedet for prøver at lave en langsigtet vision for vækst og bosætning i kommunen. Så at man ikke slår Thys produkt ihjel, lyder det fra Jeanette Thomassen, Hundborg.

Se meget mere om sagen i vores nyheder klokken 19.30:

Borgerne i Hundborg er oprørte over, at byens vuggestue og børnehave er i fare for at lukke - med faldende børnetal som begrundelse