Inger tjener penge på at hive mobilen frem

For 2,5 år siden havde Inger Bech aldrig prøvet at filme med en mobiltelefon. Nu er hun blevet så god, at hun kan leve af det.

- Skal vi ikke gå ned og se, hvad I har gang i?

Inger Bech venter ikke på et svar, men fører selv an i rask trav mod maskinhallen på Borris Karosserifabrik. Direktør Kim Pedersen har hun bogstaveligt talt i sin hule hånd. Han er via en mikrofonledning hægtet fast til hendes smartphone, så han kan ikke gøre andet end at følge med.

- Vi kalder hende mobil-Inger, når hun kommer herud, men hun ved godt, at det er kærligt ment, siger han med et drillende smil i retning af Inger Bech.

Mobilvideoer var en helt ny verden

Hjemme i stuen finder hun et af de første klip frem - en lille video af børn, der laver juleklip - og allerede efter få sekunder skærer hun en grimasse, da kameraet hurtigt bliver bevæget i en anden retning.

- Uha, det der må man jo ikke! Der er heldigvis sket noget siden da, griner hun.

47-årige Inger Bech var en af de første, som for 2,5 år siden blev en del af Mobilholdet på TV MIDTVEST, hvor almindelige mennesker sendte små klip ind fra hverdagen. Mobilholdet er siden blevet til Seernes Billeder, men Inger Bech sender stadig jævnligt videobidder fra mobilen.

- Jeg havde aldrig filmet med min mobil, da jeg startede, så det var helt fra nul. Jeg har lært rigtig meget siden dengang, og den proces synes jeg er helt vildt spændende, fortæller hun.

Fra hobby til arbejde

Inger Bech fik løbende sine klip med i fjernsynet på TV MIDTVEST, og ret hurtigt oplevede hun, at folk fra lokalområdet i Borris tog kontakt for at invitere hende ud til forskellige arrangementer, så hun kunne filme for dem.

quoteDet var ret grænseoverskridende at begynde at tage penge for at filme, for jeg troede faktisk ikke, jeg ville få noget at lave. Men i stedet skete der det, at endnu flere tog kontakt.

Inger Bech

- Jeg har rigtig svært ved at sige nej, og jeg synes jo også, det er vigtigt at få fortalt de her små historier, så jeg brugte meget tid på det.

I 2016 valgte hun at tage det sine mobilvideoer et skridt videre, og hun startede virksomheden Inger Bech Mobilfilm.

- Vi sad ved aftensmadsbordet en dag, og så sagde jeg til min mand, at nu opretter jeg et CVR-nummer, og så får jeg ro. Så kunne jeg sige, når folk ringede, at det vil jeg gerne komme ud til, men så skal jeg have noget for det. Det var ret grænseoverskridende at begynde at tage penge for at filme, for jeg troede faktisk ikke, jeg ville få noget at lave. Men i stedet skete der det, at endnu flere tog kontakt, fordi jeg nu havde min egen virksomhed, siger Inger Bech.

Her kan du se et klip fra programmet "Seernes Billeder", hvor Inger Bech fortæller om, hvordan hun griber sine mobiloptagelser an.

Mobilvirksomheden er vokset

På Borris Karosserifabrik er en af de faste kunder glad for, at han kan få den hjælp, han har brug for, i lokalområdet.

- Jeg startede med at hyre Inger ind for at filme til et åbent hus-arrangement, og så sagde jeg til hende: 'Ved du hvad, det her er du meget bedre til, end jeg er'. Så nu Inger kommer hver 14. dag og tager nogle billeder og finder nogle gode historier, og så presser hun os derud, hvor vi ikke altid synes, det er sjovt at være - altså foran et kamera. Det er en god måde at annoncere på, og vi når ud til de kunder, vi gerne vil ud til, siger direktør Kim Pedersen.

quoteJeg havde overhovedet ikke regnet med det her, men lige nu står jeg der, hvor det godt kunne gå hen og blive fuldtid.

Inger Bech

Inger Bech bruger omkring halvdelen af sin arbejdstid på at lave mobilfilm for virksomheder, skoler bestyrelser og en lang række andre kunder. Den sidste halvdel bruger hun i virksomheden Vogelsang, hvor hun stadig er ansat. Videoproduktionen fylder dog mere og mere, og hendes virksomhed har nået et omfang, hvor hun godt kunne leve af det, hvis hun ville.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med det her, men lige nu står jeg der, hvor det godt kunne gå hen og blive fuldtid. Jeg har lært, at det jeg laver, faktisk er godt nok. Og det er jo et drømmejob i min verden at komme ud til kunder og kunne, at mine videoer virker, siger hun.

Indtil videre har hun dog tænkt sig at blive på sit normale arbejde ved siden af mobilvirksomheden.

- Jeg er simpelthen alt for glad for mine kolleger til at sige op, siger hun med et smil.