Inger Støjberg lægger Muhammedtegning på Facebook

Som en kommentar til at Skovgaard Museet i Viborg ikke ønsker at gøre Muhammedtegningerne til en del af en udstilling om blasfemi, lægger Integrationsministeren selv Muhammedtegning på Facebook.

Inger Støjberg
Inger Støjberg
Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg kaster sig nu ind i debatten om Skovgaard Museets blasfemiudstilling, der efter planen har fernisering på fredag.

Museet laver en udstilling om blasfemi og udstiller en lang række værker med blasfemisk indhold. Blandt andet en Kristus figur dyppet i urin. 
Men direktøren for museet, Anne-Mette Villumsen, har netop undgået at ville udstille Muhammedtegningerne, da debatten ifølge hende ikke skulle handle om dem, men andre værker. 

Her er Integrationsminister, Inger Støjberg, ikke enig. På Facebook har hun delt et billede af baggrunden på sin iPad, der viser Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed. Hun skriver samtidig: 

- Muhammed-tegningerne med Kurt Westergaards i spidsen har været med at definere Danmark som det frie samfund, vi er. De viser, at vi er et frit land, hvor meninger brydes, og man kan sige, hvad man vil, og kritisere, hvem man vil. De har haft en enorm betydning for vores selvforståelse, vores kamp for at skabe demokrati i verden via vores aktivistiske udenrigspolitik, hvor vore soldater kæmper side om side med vore allierede for at skabe frie samfund. Det er ærgerligt, når Skovgaard Museet i Viborg undlader at udstille netop dem i deres stort anlagte udstilling om blasfemi siden reformationen. Det er museets valg, og det har de deres fulde ret til, men jeg synes, at det er ærgerligt. 
 

Muhammedtegning på iPad

- Jeg har selv Kurt Westergaards berømte tegning til at ligge som min baggrundsskærm på min iPad. Det har jeg, fordi jeg elsker Danmark. Jeg elsker ganske enkelt det fundament af frihedsrettigheder, som generationer før os har lagt, og som vort land er grundlagt på. Frihedsrettigheder, der betyder, at her kan vi tro på præcis den Gud, vi vil, vi har ytringsfrihed, så vi kan sige - og tegne - det, vi mener, og her er der fuldstændig ligestilling mellem kønnene.
​Jeg synes ærligt talt, at vi skal være stolte over Muhammed-tegningerne!

Opslaget har i skrivende stund fået 500 kommentarer og omkring tretusind reaktioner, negative og positive. 

TV MIDTVEST forsøger at få en kommentar fra Inger Støjberg. 

Indslag om Skovgaard Museets udstilling: 

2:10