Inger Støjberg kåret til "Årets Politiker"

Erhvervsorganisation sætter pris på Inger Støjberg.

Venstreminister Inger Støjberg er kåret som "Årets Politiker".
Venstreminister Inger Støjberg er kåret som "Årets Politiker".

Venstres udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, har fået endnu en titel. Dansk Erhvervssammenslutning (DESA) har givet hende prisen som "Årets Politiker", skriver Skive Folkeblad. 

I begrundelsen for valget af Inger Støjberg skriver Dansk Erhvervssammenslutning, at hun "som den første minister på området reelt har taget fat om at løse integrationens kerneproblemer, så erhvervslivet kan spille en rolle i forhold til at få nytilkomne danskere ud på arbejdsmarkedet". 

- Inger er en politiker, der siger tingene ligeud og gør noget. Derfor har hun en stor stjerne i dansk erhvervsliv. Hun har taget fat om det fundamentale problem med integration i Danmark, og derfor har hun fortjent erhvervslivets hyldest, siger Colette Brix, formand for Dansk Erhvervssammenslutning.

Glad for prisen

Inger Støjberg, der er valgt til Folketinget i Skive-kredsen, er glad for sin nye titel.

- Der er så meget stolthed forbundet med det at have et arbejde og at bidrage. Det er hjerteblod for mig, at dem, der kommer her til Danmark, også tager den holdning til sig og tager sig en plads på arbejdsmarkedet. Det er en flot pris, og jeg er dybt beæret og samtidig ydmyg over, at den er gået til mig i år, fortæller Inger Støjberg til Skive Folkeblad. 

Fornemt selskab

Med sin nye titel kommer Inger Støjberg i selskab med flere store politiske ikoner, der tidligere har fået prisen fra DESA. 

På listen over modtagere findes blandt andet Poul Schlüter, Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen, der alle har været, eller er, statsministre i Danmark. 

Det er ikke første gang, at midtjyske Inger Støjberg får en pris. Hun har tidligere modtaget mere eller mindre seriøse kåringer, som eksempelvis "Årets Babe" i  2015. Samme år kunne hun pryde sig med titlen "Årets meningsdanner".