Ingeniør-uddannelser boomer

Manglen på ingeniører tiltrækker unge til VIA-tilbud

Ingeniøruddannelser boomer hos VIA i blandt andet Herning
Ingeniøruddannelser boomer hos VIA i blandt andet Herning

VIA University College oplever et sandt boom i antallet af ansøgere, der ønsker at få på en af de videregående ingeniør-uddannelser.

Hele 51,3 procent flere kvote 2-ansøninger kunne VIA mønstre til de dansk- og engelsksprogede ingeniørtilbud i bl.a. Herning.

Fremgangen i søgningen er markant til uddannelserne som bl.a. Global Business Engineer, forsyningsingeniør, it-ingeniør, bygningsingeniør og maskiningeniør.

Ifølge VIA en god nyhed i en tid, hvor der er mangel på ingeniører på det danske arbejdsmarked. Positivt er det også, at VIAs uddannelser ser ud til at flugte godt med ønskerne i samfundet.

- Vi ser i øjeblikket, at der er stor efterspørgsel på professionsbachelorer fordi de uddannes med kompetencer, der er målrettet konkrete job, og som arbejdsgiverne har brug for, siger Harald Mikkelsen, rektor for VIA Univercity College.

Harald Mikkelsen peger i samme forbindelse på en analyse fra Arbejderbevægelsens Fællesråd der fastslår, at Danmark vil mangle 40.000 med en mellemlang uddannelse i 2025. Det drejer sig om bl.a. ingeniører, pædagoger, sygeplejersker og lærere.

Den store fremgang i kvote 2-ansøgninger, giver VIA store forventninger frem mod 5. juli, hvor fristen for kvote 1-ansøgninger slutter. Erfaringsmæssigt er netop kvote 2 en rettesnor for tendensen i kvote 1-søgningen, lyder det fra VIA i dag.