Ingen store protester over sygehuslukning

Der var ikke de store protester i Thisted under torsdagens debatmøde om sygehusstrukturen i Region Nordjylland, hvor en lukning af sygehusafdelingen på Mors er på dagsordenen.

sygehustm.jpg

Hvis man havde forventet en massiv protest imod lukningen af Sygehuset i Nykøbing på debatmødet i Thisted i aftes i lighed med de aktiviteter, Thyboerne har lagt for dagen i forbindelse med de nye udviklingsplaner for daginstitutioner og skoler, blev man skuffet.

Knud Erik Jensen satte spørgsmålstegn ved, hvorvidt regionen vil opnå den årlige ønskede besparelse på 4 mio. kr. ved at lukke Nykøbing Sygehus fordi det ikke fremmer produktiviteten at sammenblande de planlagte og de akutte operationer, fordi de akutte tilfælde kunne aflyse de planlagte. Samtidigt påpegede han, at også Mors har krav på regionale arbejdspladser.

Regionsrådsmedlem Peter Therkildsen kritiserede, at man godt kan flytte patienter ind til Aalborg ikke den anden vej f.eks. til Sygehus Thy-Mors, fordi det kunne være med til at fastholde funktioner og læger i lokalområdet.

Regionsrådsformand Ulla Astman kunne runde debatten af med at konstatere, at der formentligt ikke er sygehus i Nykøbing, efter Regionen endeligt har godkendt sygehusplanen i juni, skriver Limfjord Update.