Pape fastholder blikket på Skive-gruppe: - Ingen slutdato for indsats

En gruppe unge i Skive skal ikke tyrannisere hverken by eller politi, så indsatsen mod dem forbliver, så længe det er nødvendigt, fastslår justitsministeren.

Søren Pape Poulsen
Foto: Thomas Lekfeldt, Scanpix

Justitsminister Søren Pape Poulsen har nu modtaget en redegørelse fra Lokalpolitiet i Skive vedrørende trusler mod en patrulje i begyndelsen af februar. Det er en bestemt gruppe, der er tale om. En gruppe, politiet vil følge tæt fremadrettet, skriver Skive Folkeblad.

- Der er ikke nogen slutdato på, hvornår den ekstra politiindsats mod den her gruppering stopper. Så længe der er behov for det, vil der være ekstra politibetjente i Skive, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

I politiets redegørelse til ministeren fremgår det, at en patrulje måtte trække en 27-årig mand ud af sin bil, fordi han ikke ville samarbejde. Han var vred og tilkaldte fire andre venner, der kom kørende i to biler, så der opstod en anspændt stemning. Politiet trak sig, men sigtede sidenhen to personer for trusler.

- Det ser ud til, at politiet har gjort, hvad der var bedst i situationen, siger Søren Pape Poulsen.

Gruppen i Skive indbefatter 15 personer.

- Det vigtigste for mig er trygheden. Folk skal kunne føle sig trygge i hele landet, og jeg håber, at der nu er sendt et signal om, at vi skal være efter dem, der skaber utryghed. Og jeg forventer, at Midt- og Vestjyllands Politi fremover er ekstra opmærksomme på den her gruppe, slår Søren Pape Poulsen fast.

Sagen har også været vendt i folketingssalen, ligesom folketingets retsudvalg er orienteret om Skive-problematikken.

2:42
En gruppe unge med indvandrerbaggrund har gennem længere tid skabt utryghed i Skive med trusler mod tilfældigt forbipasserende og vanvidskørsel i dyre biler.