Ingen penge til infrastruktur

Skuffelsen var til at tage og føle på i Midt- og Vestjylland efter at regeringen i dag præsenterede sin plan for Danmarks fremtidige infrastruktur. Umiddelbart er der nemlig ikke en eneste af de 150 milliarder kroner på vej til nye investeringer i regionen.

Ingen motorvej mellem Holstebro og Herning. Intet nyt togspor mellem det midt- og vestjyske og Vejle. Og slet ingen penge til landsdelens busser.

Regeringens plan for investeringer i infrastrukturen giver ingen løfter det Midt- og Vestjylland og skuffelserne er højlydte ovenpå præsentationen.

- Regeringens løfte om et land i balance, er pludselig blevet til en simpel båltale og ikke andet, lyder det fra John Thorsø, der er formand for Nordvestjysk Erhvervsråd.

For ham er det en gåde, hvordan regeringen kan betragte planen som til gavn for hele Danmark og så helt overse Vestjylland.

- Det er et slag for hele det nordjyske erhvervsliv, at regeringen vælger at overse betydningen og konsekvenserne for et område som Nordvestjylland. Jeg frygter, at flere nu vælger at flytte dele eller hele virksomheder væk fra området, siger han.

Skuffet borgmester

Venstre-borgmester i Holstebro, Arne Lægaard, føler også, at regeringen løber fra sine løfter om et Danmark i balance.

- Det er godt dokumenteret, at investeringer i infrastruktur er væsentligt for erhvervsudviklingen. Med relativt få midler kunne regeringen have levet op til sine egne mål ved at sætte gang i næste skridt for en motorvej til Holstebro Nord, siger Arne Lægaard, Venstre.

Se flere reaktioner på planen i aftenens udsendelse på TV/Midt-Vest kl. 19.30.