Ingen lokale er dukket op til demonstration ved Kærshovedgård

Foreningen 'Stop Islamiseringen af Danmark' vil have Kærshovedgård lukket.

Anders Gravers taler for de fremmødte demonstranter.
Anders Gravers taler for de fremmødte demonstranter.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Cirka 40 personer har i dag trodset kulden for at stå foran Udrejsecenter Kærshovedgård nær Bording med bannere. Men ingen af dem bor i centerets umiddelbare nærhed.

Demonstrationen finder sted, efter byen de seneste uger flere gange har været på forsiden af BT i forbindelse med avisens dækning af Kærshovedgård. Her har blandt andet naboer fortalt om oplevelser med stedet. Den artikelserie har fået foreningen ’Stop Islamiseringen af Danmark’ til at demonstrere foran udrejsecenteret hver anden uge.

På deres hjemmeside skriver foreningen, at de vil have Kærshovedgård lukket for de lokales skyld.

- Vi er her på grund af al den ballade, der har været med det her udrejsecenter. Vi startede for et par uger siden, da BT skrev rigtig meget om det. Vi var godt klar over, at der var ballade her, men vi var slet ikke klar over, at det var ballade i det omfang, som der er, siger foreningens formand Anders Gravers og tilføjer:

- Vi valgte så at arrangere en demonstration, fordi vi vil have det her udrejsecenter lukket. Og hvis vi ikke kan få det lukket nu og sendt dem hjem, så ønsker vi, at de bliver låst inde. De har ikke noget at lave her, forklarer formanden Anders Gravers.

Demonstranterne har bannere med.
Demonstranterne har bannere med.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Ingen lokale

I går fortalte TV MIDTVEST historien om, hvordan flere borgere i Bording var trætte af det ry, som udrejsecenteret havde givet byen, og ingen af de fremmødte i dag kom altså fra byen. Den der var kørt kortest kom fra Ikast.

Foreningen mener, at de lokale bliver væk, fordi de ikke tør.

Anders Gravers vil have Kærshovedgård lukket.
Anders Gravers vil have Kærshovedgård lukket.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

- Vi vil først og fremmest have fat i politikerne, som bestemmer. Det her er landspolitisk. Har det så noget med Bording at gøre? Ja, det har det. For det er beboerne her rundt omkring, som har gjort os opmærksomme på de her artikler. Blandt andet er vi blevet ringet op af folk, som ikke tør køre forbi stedet uden kamera på bilen, siger Anders Gravers.

Foreningen har ingen planer om at stoppe her.

- Vi vil demonstrere indtil det her center, det bliver lukket. Og for nu er det hver 14. dag.

1:59