Ingen lockout-panik på kristne friskoler

Flertallet af lærerne på de kristne friskoler i regionen er ikke ramt af lockouten. Derfor fortsætter undervisningen som normalt.

lockout.jpg

Mens mange elever i folkeskolen ikke har været i skole i en uge, så fortsætter undervisningen på regionens kristne friskoler. Nærmest som om intet var hændt.

På folkeskolerne er 83% af lærerne lockoutede, mens det er omkring en tredjedel på de kristne friskoler.

Mange af lærerne nemlig ikke medlemmer af Frie Skolers Lærerforening og derfor ikke omfattet af lockouten. I stedet er de medlemmer af KRIFA eller slet ikke med i nogen fagforening. På Videbæk Kristne Friskole er kun 3 ud af 22 lærere lockoutet. Så undervisningen kører ganske som den plejer.

Vi synes selvfølgeligt, det er rart, vi ikke er så lockout-ramt, som man ser andre steder. Det er vores forældre selvfølgelig rigtigt glade for. Det sætter de stor pris på. Men vi håber, konflikten bliver løst hurtigst muligt, siger skoleleder på Videbæk Kristne Friskole, Jesper Friis.

Se her, hvordan de kristne friskoler er ramt af lockouten:

Midtjyllands Kristne Friskole, Herning- 491 elever- 9 af 29 lærere er loockoutet- Alle børn i skole- 4., 5., 6., 7. og 9. Møder klokken 10 og får fri klokken 12 ca. hver anden dag.

Holstebro Kristne Friskole- 304 elever- Halvdelen af de 20 lærere er lockoutet- 1a, 3b, og 9b ikke i skole

Skjerns Kristne Friskole- 352 elever- 10 ud af 26 lærere er lockoutet- 6. klasse og opefter har én dag om ugen, hvor de ikke kan komme i skole

Videbæk Kristne Friskole- 258 elever,- 3 ud af 22 lærere er lockoutet- Alle elever er i skole

Aulum Kristne Friskole- 146 elever- 2 ud af 13 lærere er lockoutet- Alle elever i skole

Lemvig Kristne Friskole- 43 elever- 2 ud af 8 lærere er lockoutet- Alle elever i skole

Tange Kristne Friskole, Bjerringbro- 63 elever- Ingen lærere er lockoutet- Alle elever er i skole

Friskolen Thy- 60 elever- 2 ud af 7 lærere er lockoutet- Alle elever er i skole

2:08
Mens mange børn lige nu går derhjemme på grund af skolelærernes lockout, er alle elever i skole som de plejer på de fleste landsdelens kristne friskoler.