Ingen hvid jul i år

Julen bliver lun og blæsenede. Dermed går der endnu et år uden landsdækkende hvid jul.

Man skal drømme sig langt væk, hvis man håber på skue som det her henover de næste dage.
Man skal drømme sig langt væk, hvis man håber på skue som det her henover de næste dage.

Det bliver heller ikke i år, at danskerne skal opleve landsdækkende hvid jul. Der er nemlig udsigt til milde dage, så hvis man higer efter sne og kulde, skal man drage længere mod nord. Ikke siden 2010 har der været landsdækkende hvid jul herhjemme, og ifølge DMI bliver det altså heller ikke, der kan hakkes af på listen.

- Der er lagt op til nogle milde og blæsende juledage. Udsigten til frost og sne kan kun opfyldes ved at drømme sig langt mod nord, eller tænke tilbage på julen 2010, hvor vi sidst havde landsdækkende hvid jul, siger vagtchef Jesper Eriksen.

Det er efterhånden seks år siden, der senest var landsdækkende hvid jul. Dengang var d. 24. december prydet af klart og koldt vejr ned til tocifrede minusgrader. Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt, at mere end 90% af Danmark er dækket af sne den 24. december om eftermiddagen. Men ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end 0,5 cm. Julesneen eller noget af julesneen kan dog godt være faldet op til flere dage i forvejen.

 

Ifølge DMI har den koldeste juleaften været i 2010, hvor der blev målt 18 minusgrader i Aalborg.