Ingen hjemmebanefordel til Merrild

Formændende for syv af områdets otte landboforeninger stemmer på Thyboen Niels Jørgen Pedersen.

Merrild.jpg

Der ser ikke ud til at være nogen hjemmebanefordel for den nye kandidat til formandsposten i Landbrug & Fødevarer. Efter den tidligere borgmester i Stuer, Martin Merrild,(V) offentliggjorde sit kadiatur har TV/MIDT-VEST foretaget en rundringning hos Midt- og Vestjyllands otte landboforeninger. Syv af de otte agter at stemme på Thyboen Niels Jørgen Pedersen.  

- Før Martin kom på banen, havde vi tilkendegivet, at vi støttede Niels, og vi synes ikke, han har gjort noget dårligt på nogen måde. For os er han et stærkt kort, så vi har valgt at stå ved vores støtte til Niels Jørgen Pedersen, siger Henrik Grønne, der er næstformand i Martin MErrilds egen landboforening, Holstebro-Struer Landboforening.

Den nye kandidat til landmandsboss, tager undersøgelsen med ro.

- det er jo et valg, som hele landet er engageret i. Jeg har arbejdet med området i mange år, og jeg tror sådan set, det bliver en afgørelse, hvor man på landsplan vil stemme på kryds og tværs, siger Martin Merrild.

Kun en af de otte landboforeninger, Vestjysk Landboforening, har endnu ikke afgjort, hvem de vil stemme på til formandsvalget.

Se hele indslaget her:

 

1:39
En rundringning til landboforeningerne i området viser, at der ikke er opbakning til Martin Merrild som formand.