Ingen hjælp til Amanda

Hverken justits- eller udenrigsministeren vil gå ind i sagen om to måneder gamle Amanda, der er strandet med sine forældre i Ukraine.

aMANDA_RUGEMOR.jpg

To måneder gamle Amanda blev født juledag af en rugemor i Ukraine. Lige siden har hun været strandet med sine forældre i Kiev - uden udsigt til at komme hjem foreløbig.

Amanda venter på at de danske myndigheder vil familiesammenføre hende med sine forældre, Mette og Jan Dalsgaard.

Hjemme i Stauning breder frustrationerne sig blandt den øvrige familie.

- Allerede sidste sommer da Mette og Jan kom og fortalte os glædesstrålende, at de skulle have et barn med en rugemor, blev vi selvfølgelig bekymrede på grund af, at man før har hørt skrækhistorier om rugemødre, der beholder deres børn. Men at det var de danske myndigheder, der var en stopklods, har vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, siger Amandas morfar, Bent Vestergård fra Stauning.

Ingen ministerhjælp

Christian Langballe (DF) lovede lørdag, at sagen nu havner på regeringens bord. Men foreløbigt er der ikke meget hjælp at hente på ministergangene.

Udenrigsministerens særlige rådgiver afviser, at sagen om Amanda hører under udenrigsministeriet. Han henviser i stedet til justitsministeren.

Justitsministerens kommunikationschef siger, at ministeren ikke kommenterer konkrete sager, og sagen bliver behandlet i udlændingestyrelsen.

Vil lempe regler for familiesammenføring

Se indslag herunder, hvor Mads Rørvig (V) giver udtryk for, at familien skulle have sat sig bedre ind i reglerne. Samtidig lover han dog at se på, om reglerne for familiesammenføring kan lempes, så Amanda og hendes familie kan få hjælp.

2:20
Hverken justits- eller udenrigs-minsteren vil gå ind i sagen om to måneder gamle Amanda, der er strandet med sine forældre i Ukraine.