Ingen dom i skudsag

To soldater på 20 og 27 år var torsdag for retten i Holstebro. Begge nægter sig skyldig på baggrund af skærpet anklageskrift.

Jydske_Dragonregiment.jpg

Det var forventet, at de to konstabler, ville have tilstået i retten i dag. Og så ville det have været afgjort. Men sådan gik det ikke.

De to konstabler fra Jydske Dragonregiment i Holstebro er sigtet for at have skudt ud af et vindue på kasernen. At det var dem der trykkede på aftrækkeren i juni, nægtede de ikke i retsalen. Men anklageren havde i anklageskriftet tilføjet flere detaljer, der ville ende men en højere straf end ventet. Og derfor blev det ikke en tilståelse sag som forventet.

TV/MIDT-VEST's reporter, Anders Faurholt siger, at anklageren brugte vendingen "hændelse af særlig grov karakter" og kaldte kasernen for offentligt område. Det er soldaternes forsvarer, Keld Frederiksen uenig i.

- Derudover er der kommet stramninger i våbenloven, som er relateret til bandekriminalitet, og forsvaren er bange for, at hans klienter vil blive straffet hårdere af den grund, fortæller reporter Anders Faurholt fra Retten i Holstebro.

Kræver flere dommere

Forsvarer Keld Frederiksen ønsker, at sagen bliver genoptaget med flere dommere. Det er normal procedure, når man har nægtet sig skyldig, siger han:

- Der skal en domsmandsret til. Det vil sige en juridisk dommer og to ikke jurister, som skal vurdere sagen. Dels om de er skyldige, og hvis de er skyldige i det, de er tiltalt for, hvilken straf de så skal have", siger forsvarer Keld Frederiksen ved Retten i Holstebro.

Det militære auditørkorps, som er anklager i sagen, kræver ubetinget fængsel til de to værnepligtige.