Ingen busser til friskole

Forældrene på en friskole i Ryde må selv fragte deres børn i skole. Busserne kører udenom.

FRISKOLEBUSSER.jpg

Margrethe Reedtz Skolen i Ryde er ikke længere en kommunal skole. Det betyder at skolebussernes rute ikke tager hensyn til eleverne. Derfor må forældrene nu selv arrangere kørsel.

- Det er rigtigt træls, at vi selv skal finde ud af, hvordan vores børn skal komme afsted. Vi ringer rundt til hinanden, og det er et helt puslespil der skal gå op, siger Jonna Andersen, der er forælder på skolen.

Jonna Andersen bor i Handbjerg, og har 9 kilometer til friskolen i Ryde, hvor hun skal aflevere sin søn. Hun bakkes op af formanden for skolebestyrelsen.

- Et eller andet sted handler det om ordentlighed. De sælger skolen med den ene hånd, og så fjerner de samtidig nogle af de betingelser, vi har for at få vores børn til skole, siger Gunhild Sigaard Hansen.

Loven på kommunens side

Men ifølge lovgivningen er det ikke kommunens ansvar at sørge for busser til friskolerne.

- Jeg synes man skal undersøge alt det, når man starter friskole. For der er altså konsekvenser og gener, når man starter en friskole eller privatskole, siger formand for teknisk udvalg i Holstebro Kommune, Bodil Pedersen.

Vil have hjælp

Forældrene håber nu på en håndsrækning fra kommunen, når teknisk udvalg holder møde på mandag. Men de skal ikke regne med noget, Bodil Pedersen anslår at det vil koste en kvart million kr. at få bussen omkring skolen.

- Der er ikke noget vi hellere vil, end at hjælpe Margrethe Reedtz Skolen. Men hvis vi skal finde 250.000 kr. til dem, så er der seks andre friskoler, vi skal gøre det samme for, siger hun.