Ingen ballade i Boxen

Trods en ordentlig kindhest til nationalheltene søndag aften forløb EM i herrehåndbold fuldstændigt roligt set med politibriller på.

090114_Boxen.jpg

De danske håndboldherrer løb ind i en syngende lussing på banen mod Frankrig i EM-finalen søndag, men det var også det absolut eneste sted, der blev delt øretæver ud i Boxen i Herning.

Politiet melder om en fuldstændigt rolig håndboldturnering, hvor der kun var behov for assistance i forbindelse med dronningens besøg søndag. Det var dog ikke noget vildere end ganske almindelig eskorte, som altid følger med et regentbesøg.

- Vi har ikke haft det mindste tumult på noget som helst tidspunkt - der har faktisk slet ikke været problemer på nogen tænkelig måde, siger vicepolitikommissær Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

- Det skyldes for det første, at det ikke er de største ballademagere, der er indblandet, når det handler om håndbold, og for det andet skal messehallerne have stor ros, fordi de har sat masser af folk af til arbejdet med at holde ro og orden, uddyber han.

Til alle Danmarks kampe var der omkring 14.000 mennesker samlet på de godt 30.000 kvadratmeter i Herning - og selv politiet er noget overraskede over, at der slet ikke har været noget at komme efter.

- Det havde vi ikke regnet med på forhånd. Når så mange mennesker er samlet på så lidt plads, og når de samtidig har masser af følelser indblandet, så blejer det at give tumult. Så igen skal arrangørerne have en kæmpe ros, siger Bent Smedegaard.