Ingen aflysninger hos VLTJ: Vi er så vant til at det blæser

Fredag har budt på masser af aflyste togafgange, men ikke hos den lille vestjyske jernbane.

VLTJ, Midtjyske Jernbaner2
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Mens Banedanmark allerede torsdag aften besluttede at indstille flere af DSB og Arrivas togafgange fredag på grund af stormen Johanne, var situationen en helt anden hos VLTJ.

1:39
Derfor kørte VLTJ som normalt. Se et interview med Martha Vrist her.

Den lille jernbane, der kører mellem Thyborøn og Vemb, lod sig ikke påvirke af blæsevejret.

- Som en af vores lokomotivførere sagde: Det har jo ikke blæst mere i dag end på en almindelig efterårsdag. Så vi har kørt, som vi plejer, siger direktør i Midtjyske Jernbaner, selskabet bag VLTJ, Martha Vrist.

Det hører med til historien, at der på den vestjyske strækning langt fra er lige så mange træer, der kan vælte ned over skinnerne, som inde i landet. 

En del af vores DNA

Martha Vrist understreger da også, at selskabet løbende har vurderet situationen, og at lokomotivførerne selvfølgelig har holdt nøje øje med forholdene. Alligevel trækker hun lidt på smilebåndet af den måde, som medierne reagerer på stormvarsler på.

- Hvis det  blæser 10-15 sekundmeter, er det lige før, at det er en nyhed i resten af landet. Det er vi jo vant til. Det er jo bare en del af vores DNA.

- Da vi i aftes kunne se, at vore kolleger begyndte at indstille togdriften, blev vi enige om at tage bestik af situationen. Vi har tit oplevet, at der varsles storm og voldsomt vejr, hvor det har vist sig, at det ikke blev nær så voldsomt. 

- Selvfølgelig har vi respekt for vejret, og vi ved også, at det kan være voldsomt, men vi tager altid bestik af situation, siger Martha Vrist.

1:28