Michael må leve med varige epoxy-gener

Michal Jørgensen har store gener på grund af arbejde med epoxy. Det er dog svært at finde et alternativ til det skadelige stof.

Selv om epoxy er farligt, er der endnu ikke fundet en afløser for det stærke middel, som flittigt bliver brugt i det meste af byggebranchen.
Selv om epoxy er farligt, er der endnu ikke fundet en afløser for det stærke middel, som flittigt bliver brugt i det meste af byggebranchen.

Epoxy er et af de stoffer, der har gjort medarbejdere på både Siemens og Vestas kronisk syge.

Efter flere års arbejde med stoffet, er Michael Jørgensen fra Viborg også blevet ramt af mistænkelige symptomer.

Nu frygter han en tilværelse med daglige problemer.

- Man føler det som om, at man er ved at blive idiot af det. …

- Det er simpelthen bare en plage, som bliver ved og bliver ved, fortæller Michael Jørgensen fra Viborg, der tidligere har arbejdet med epoxy.

- Du ligger og klør dig og rykker dig selv til blods, og du er mere fokuseret på det, end at jeg eksempelvis snakker med dig, fortæller den hårdt plagede førtidspensionist.

Epoxy er et stærkt bindemiddel, som bruges i fx lim, maling og fugemasser.
Selv om det er farligt, er der endnu ikke fundet en afløser for det stærke middel, som flittigt bliver brugt i det meste af byggebranchen.

- Der er mange producenter, som arbejder på at finde noget, der kan matche det her. Men de er stadigvæk på baghjul. Det er der ikke endnu det produkt, siger Thomas Damgaard Nielsen, som er uddannelsesleder på Uddannelsescenter Holstebro.

Direkte hudkontakt med epoxy kan fx give allergisk eksem, som varer ved hele livet.

 

2:48
Efter flere års arbejde med epoxy er Michael Jørgensen fra Viborg blevet ramt af mistænkelige symptomer