Efter årelang strid med Holstebro Kommune: Inge og Bruno får ikke afklaring foreløbig

Ægteparret har ventet mere end et årti på en afslutning. Nu forudser advokat, at de endnu en gang må se langt efter en afklaring i strid med kommunen.

Ægteparret Inge og Bruno Petersens sag står endnu en gang stille. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

En 12 år gammel sag trækker endnu engang i langdrag for et ægtepar fra Holstebro.

Læs også Stavnsbundet ægtepar troede de havde vundet: Nu skal marathon-slagsmål i retten

Bruno og Inge Petersen har ellers fået taksationskommissionens og overtaksationskommisions ord for, at Holstebro Kommune skulle købe hele deres ejendom i Hornshøj og ikke bare den del, som kommunen havde valgt at ekspropriere.

I januar valgte kommunen at tage sagen videre i retten. Dengang lød meldingen, at sagen ville blive afgjort i løbet af nogle få måneder, men det er urealistisk, mener parrets advokat.

- Der vil gå et par måneder bare med, at vi drøfter formalia. Finder ud af, om sagen skal køre i landsretten eller byretten, om den skal ligges sammen med sagen vedrørende naboejendommen eller ej - det i sig selv kommer til at tage et par måneder, siger advokat Solveig Nærum Nørgaard.

Forstå sagen på 13 linjer:

  • For 12 år siden besluttede Holstebro Kommune, at 14.000 kvadratmeter af ægteparrets ejendom skulle være en del af en byudvidelse.
  • Kommunen eksproprierede og tvang ægteparret til at afgive en del af deres grund.
  • Kort efter udmeldingen om planlagt ekspropriation besluttede ægteparret at sætte huset og grunden til salg, men de få købere, der har vist interesse, tør ikke købe.
  • Købernes tilbageholdenhed bunder i en frygten for, om resten af grunden også kan blive eksproprieret.
  • Fordi Inge og Bruno ikke kan sælge deres landejendom, har de forsøgt at få Holstebro Kommune til at købe hele grunden for 3,6 millioner kroner. Men det vil kommunen ikke.

  • Tvisten har været indbragt for Taksationskommissionen, der gav ægteparret ret.

  • Derefter krævede kommunen, at Overtaksationskommissionen skulle afgøre sagen. Denne gav også ægteparret medhold.

  • Kommunen valgte derefter, at sagen skal prøves i retssystemet. Det er den proces, der nu trækker sagen endnu mere i langdrag.

Se mere

Holstebros borgmester, HC Østerby (A), udtalte ellers følgende, da kommunen valgte at gå videre med sagen i retssystemet. 

- Jeg er helt opmærksom på, og det er vi også i Økonomiudvalget, at der er nogle, der er berørt af det her. Jeg kan levende sætte mig ind i det. Det er aldrig rart. Men det er bare vigtigt for kommunen, at vi behandler alle lige ved del-ekspropriation. Jeg glæder mig over, at vi får at vide, at det her skulle blive afgjort i løbet af få måneder, i forhold til domstolene.

Hverken HC Østerby (A) eller kommunens chefjurist har ønsket at lade sig interview af TV MIDTVEST i dag, men borgmesteren fortæller, at kommunen satser på, at sagen bliver afsluttet i efteråret. Dét tror ægteparrets advokat dog heller ikke på. 

- Det er urealistisk. Det tror jeg simpelthen ikke på. Så hurtigt kommer det ikke til at gå, når man vælger at hive så mange aktører ind i den her sag, siger Solveig Nørum Nørgaard.

Tilbage står ægteparret. Endnu en gang venter de på et resultat, der har afgørende betydning for deres fremtid.

- Vi håber, at vi vinder én gang mere. Det er tredje gang så. Og så har borgmester HC Østerby sagt, at de giver sig, siger Bruno Petersen.

- Ja, det har de sagt før, supplerer Inge Petersen sin mand.

02:23

En 12 år gammel sag om ekspropriation trækker endnu en gang i langdrag.

Luk video