Indvandrere skaber værested

En gruppe unge med anden etnisk baggrund fra Gullestrup indvier nyt værested for unge på tirsdag.

En gruppe unge indvandrerdrenge er i gang med at indrette og finpudse et nyt værested, Zon1, i Gullestrup. Mødestedet skal indvies på tirsdag, og de unge har selv hjulpet til under hele processen, fortæller Gullestrups kulturformidler, Charlotte Boel:

 - Ambassadørerne (4 unge fyre med anden etnisk baggrund) har hjulpet med stort set alt i hele processen - det er dem, der har taget fat i os, hjulpet med at beskrive ideen, skabe kontakter, indkøb, praktisk arbejde, fortælle ude i verden at vi arbejder med ideen... passet på stedet og det er dem der skal rydde op og gøre rent, siger hun.

Zon1 er blevet til rent økonomisk på baggrund af et tilskud på 50.000 kr. fra Fællesbos Helhedsplan i Gullestrup.

Anderledes kultur

Lederen af Zon1 bliver Jan Kjellström, der også er leder for daginstitutionen Meldgården i Gullestrup. Han oplever at de unge i Gullestrup med anden etnisk baggrund har en anden kultur på nogle områder sammenlignet med danske børn.

- De er opdraget med at når de vil være sammen med vennerne, må det foregå på gaden, ikke hjemme hos hinandens forældre. Et ungdomssted som Zon1 gør at de unge har noget at lave og et sted at mødes, siger han.

Jan har tillid til, at de unge nok skal passe på Zon1. Det har de allerede bevist, for da der blev sat nye låse i, glemte låsesmeden at låse hoveddøren. Det opdagede de unge og holdt vagt i et døgn, til de fik fat i Jan, og han kunne komme og låse døren.