Industrien bruger flest robotter i Midt- og Vestjylland

61 procent af landsdelens industrivirksomheder bruger robotter i produktionen.

Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

De midtjyske industrivirksomheder har et ekstra godt øje til robotter i forhold til resten af landet. 61 procent af landsdelens virksomheder bruger robotter i produktionen, mens det "kun" er 50 procent på landsplan, viser en ny analyse fra Dansk Metal - og det skyldes sandsynligvis, at robotterne faktisk er ganske fine kolleger.

- De er fleksible, de brokker sig aldrig, og de sidder heller ikke på toilettet i lang tid med deres telefon, siger Mike Madsen, der er industritekniker hos Hydra-Grene i Skjern.

De er fleksible, de brokker sig aldrig, og de sidder heller ikke på toilettet i lang tid

Mike Madsen, industritekniker, Hydra-Grene, Skjern

To af Mike Madsens nærmeste kolleger er tyske Kuka og japanske Matsuura. Han er industritekniker og en af dem, som arbejder med robotter hver eneste dag.

Det Skjern-baserede firma fik sin første robot for tyve år siden - nu er de oppe på syv mekaniske medhjælpere.

Med næsten det samme antal medarbejdere, der har vi kunnet køre en væsentlig større mængde emner igennem og altså effektiviseret på den måde, og dermed er vi også blevet mere konkurrencedygtige, siger Peter Larsen, der er produktionsleder hos Hydra-Grene i Skjern.

02:16

Her kan du se hele nyhedsindslaget om robotterne i den Midt- og Vestjyske industri.

Luk video

Også hos BM Silo ved Tvis er robotterne vigtige for forretningen.

- Jeg tror slet ikke, vi ville kunne overleve uden, for vi konkurrerer jo med hele verden, siger Dorte Martinsen, administrerende direktør, BM Silo, Tvis.
Her kan én mand og en robot nu klare det, de tidligere var seks mand om. Men det betyder ikke, arbejdspladserne forsvinder på sigt.

- Det betyder bare, at vi kan køre flerholdsskift og vi kan producere på andre tider af døgnet også, så på den måde har vi fået meget mere ud af det.

Med robotternes indtog producerer Hydra-Grene nu døgnet rundt. Hos Hydra-Grene udvider de snart det mekaniske mandskab til ni robotter.

Læs også Folkeskole i Skive udvalgt til forsøg med robotter