Klart svar: Indhold af mundspray kunne ikke snyde narkometer

Skibonit brugte mundspray, da politiet vinkede ham ind til siden. Nu er sprayen undersøgt - og indholdet kan ikke skjule spor af alkohol, medicin eller narko.

Det var en spray, der ligner denne, som den unge mand brugte, før betjentene nåede hen til ham i bilen.
Det var en spray, der ligner denne, som den unge mand brugte, før betjentene nåede hen til ham i bilen.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

Det kunne ikke skjule spor af hverken narko, alkohol eller medicin, da en 24-årig bilist i august forsøgte at snyde ordensmagten ved at sprøjte sig i munden med væske fra en særlig mundspray, da politiet bad ham holde ind til siden. 

Det kan lokalpolitiet i Skive onsdag konstatere, fortæller politiassistent Niels Bach. 

Politiet konfiskerede den sprayflaske, manden brugte til at sprøjte sig i munden med, og sendte den efterfølgende ind til Retsmedicinsk Institut for at få undersøgt, om flaskens indhold virkelig kunne dække over indtag af den ene eller anden art. 

- Vi skulle se, om det her medikament kunne have en eller anden udslagsgivende effekt på vores narkometertest, som ikke var i overensstemmelse med den pågældendes narko- eller alkoholindtag, fortæller Niels Bach. 

Nu er resultatet af testen klar: Sprayens indhold kan ikke dække over indtaget.

- Det er virkningsløst. Der er ikke noget i den her trylledrik, der godtgør det. Så det har nok ikke haft den virkning, han formentlig havde håbet på, at det ville have, uddyber Niels Bach. 

Betjentene, der stoppede den 24-årige skibonit, så, at han brugte sprayen.

De kunne, uden narkotest, se, at han formentlig var påvirket. Derfor blev manden anholdt og taget med på stationen for at få taget en blodprøve. Den afventer politiet stadig svar på.

1:42
En 24-årig mand forsøgte at snyde politiet i Skive med en mundspray.