Indendørsfodbold i Viborg udviklede Tottenham-stjerne

Ben Davies flyttede til Viborg, da han var otte år gammel, og han mindes med glæde tiden i domkirkebyen.

Ben Davies er holdkammerat med danske Christian Eriksen i Tottenham.
Ben Davies er holdkammerat med danske Christian Eriksen i Tottenham.
Foto: Andrew Couldridge / Scanpix

Den walisiske fodboldspiller Ben Davies boede to år af sin barndom i Viborg, og den danske tradition med indendørsfodbold i vinterhalvåret lærte ham meget om fodbold.

Det fortæller Tottenham-spilleren til den britiske avis The Telegraph.

- Når det er vinter i Wales, og man spiller på græsbaner, så kan man ikke aflevere bolden ordentligt, og 50 procent af kampene bliver aflyst på grund af vejret.

- Hver vinter i Danmark spillede vi indendørsfodbold på håndboldbaner. Det handlede kun om teknik, afleveringer og bevægelse. Det lærer man meget af i den alder, siger 24-årige Davies.

Boede i Viborg som 8-årig

Davies-familien flyttede til Viborg, da Ben Davies var otte år gammel, og han fortæller, at han tilbragte to af sine bedste barndomsår i Danmark.

Han fortæller, at han spillede "keeper-sweeper", hvilket vil sige, at man er den bageste mand i indendørs.

Men på trods af erfaringerne fra målet, så mener han ikke, at han er klar til at afløse Hugo Lloris i Tottenham-målet.

- Det ville nok være at gå for vidt, siger Davies om det forslag.

Desuden fortæller Davies i interviewet, at han ser frem til at spille under den nyudnævnte Wales-manager, Ryan Giggs, på landsholdet.

- Jeg forsøgte at lære af ham og kigge på, hvordan han spillede. Så at være omkring ham er en god mulighed for mig, siger han om Giggs, der spillede 896 kampe for Manchester United og scorede 155 mål.

Davies er til dagligt holdkammerat med Christian Eriksen i Tottenham, der ligger nummer fem i Premier League. Søndag eftermiddag besøger Tottenham Southampton.

/ritzau/