Indehaver kører sag mod kommune efter lukning af hjemmepleje

Indehaveren af Hjemmeplejen Limfjord kører en voldgiftssag mod Skive Kommune, efter den har valgt at lukke virksomheden på grund af strid om penge.

Indehaveren af Hjemmeplejen Limfjord, Karin Nielsen, føler sig snydt af Skive Kommune. Sammen med sin advokat kører hun nu en voldgiftssag mod kommunen.
Indehaveren af Hjemmeplejen Limfjord, Karin Nielsen, føler sig snydt af Skive Kommune. Sammen med sin advokat kører hun nu en voldgiftssag mod kommunen.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Første september er det slut med ydelser fra Hjemmeplejen Limfjord i Roslev, fordi virksomheden i februar blev opsagt af Skive Kommune på grund af rod i regnskaberne.

Indehaveren af hjemmeplejen, Karin Nielsen, kalder striden om penge for brandærgerlig. Som en konsekvens har hun nu sammen med sin advokat valgt at køre en voldgiftssag mod Skive Kommune på baggrund af to ting.

- For det første har de tilbageholdt 3,6 mio., som de mener, at jeg har faktureret for meget, og det mener jeg ikke er rigtigt. For det andet mener jeg, at deres timepriser har været alt for lave, siger Karin Nielsen.

- Det er rigtig trist, fordi jeg synes, at det er uretfærdigt, fortsætter indehaveren.

Flere brugere knust

Lukningen betyder, brugerne af hjemmeplejen allerede nu skal begynde at finde nye løsninger, og det er flere af dem kede af.

- Jeg er virkelig knust over det, og jeg kan slet ikke forstå, at man kan byde os det, siger Jenny Schmidt, der er en af brugerne af Hjemmeplejen Limfjord.

Jenny Schmidt er en af de brugere, der er knust over lukningen af Hjemmeplejen Limfjord.
Jenny Schmidt er en af de brugere, der er knust over lukningen af Hjemmeplejen Limfjord.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Også Skive Kommune er ked af, at striden om penge er endt i en lukning af virksomheden, men den stoler på, at beslutningen er den rigtige.

- For mig er det rigtig ærgerligt, at vi er nået hertil, men vi kan jo kun stole og tro på, at vores forvaltning har vurderet rigtigt i den her sag. De har jo også haft mange rådgivere omkring sig, siger Preben Andersen (DF), socialudvalgsformand i Skive Kommune.

Overvejer at droppe hjemmepleje

Det giver Jenny Schmidt dog ikke meget for. Hun vil nu overveje, om hun overhovedet skal bruge en hjemmepleje i fremtiden.

- At det skal gå ud over et ellers velfungerende firma og os borgere, som bruger det, er ikke rimeligt. Jeg overvejer, om jeg skal droppe en hjemmepleje. Jeg magter ikke at starte forfra, græder Jenny Schmidt.

Indehaver Karin Nielsen håber nu blot på, at hun vinder voldgiftssagen mod kommunen, så hun også i femtiden kan drive en hjemmepleje.

- Jeg håber, at retssagen i hvert fald giver mig så meget ret, at jeg kan få lov til at agere som leverandør igen. Så er jeg klar en gang til, siger Karin Nielsen.

Hvis voldgiftssagen falder ud til Karin Nielsens fordel, forventer hun at starte op igen med et nyt hjemmeplejefirma. Voldgiftssagen bliver formentlig afgjort i september.