Indbrudstyve taget på fersk gerning ved sommerhus

To mænd er nu sigtet for indbrud og indbrudsforsøg. Samtidig vil politiet vil undersøge, om de har mere på samvittigheden.

Håndjern
Foto: Flemming Christensen

Opdatering:
De to mænd blev søndag idømt en lyndom ved retten i Viborg

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/lyndom-til-maend-indbrud-i-sommerhus
 

Et ægtepar fik sig noget af en forskrækkelse, da de lørdag klokken 18.15 ankom til deres sommerhus på Hejrevej i Hjarbæk. 

I indkørslen holdt der en bil, hvor der en sad en mand, og en anden mand stod og kiggede ind gennem sommerhusets vinduer.

Mændene valgte at stikke af til fods, og ægteparret alarmerede politiet, som straks sendte flere patruljer til området.

- Det lykkedes os at anholde to mænd på 26 og 24 år ude i området, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen.

Det viste sig, at den bil, som mændene stak af fra, var meldt stjålet, og at der i bilen lå to PH-lamper og et koben.

Lamperne stammer formentlig fra et indbrud på Svanevej i samme område, og det indbrud er de to mænd nu sigtet for, ligesom de er sigtet for forsøg på indbrud i sommerhuset på Hejrevej.

Området ved Hjarbæk og Skals har på det seneste været plaget af en del indbrud i sommerhuse, og lokalpolitiet i Viborg offentliggjorde i fredags flere overvågningsvideoer fra et sommerhusindbrud i Lynderup ved Skals.

Om de to anholdte kan sættes i forbindelse med indbruddet i Lynderup, ved politiet endnu ikke, men politiets efterforskere vil nu undersøge, om mændene har mere på samvittigheden.

De anholdte stammer fra Aalestrup og Vejle. De vil senere søndag blive fremstillet i et grundlovsforhør med krav om fængsling.