Indbrudstyve på spil: Slog til tre gange på samme villavej

Indbrudstyve har været på spil i Karup. Tre indbrud på samme villavej. Politiet melder om 10 lignende sager fra Herning.

indbrudstyv
Foto: Colourbox

Natten til torsdag var tre villaer på Elbakken i Karup udsat for indbrud. 
En nabo har i den forbindelse set tre mørkklædte mænd snuse rundt i haver på vejen. 

Ved alle tre tilfælde er fremgangsmåde den samme: Indbrudstyvene har knust en rude ind til huset. I to tilfælde har tyvene været inde i huset. Et sted er de sluppet afsted med smykker og elektronik, et andet sted er det endnu ikke opgjort, hvad tyvene er sluppet afsted med, og et tredje setd lykkedes det ejeren af huset at forhindre indbrudet. 

- Huset 88-årige beboer vågnede ved, at nogen knuste en rude i hendes hus. Hun stod op og tændte lyset, og tyvene stak derfor af, fortæller Henrik Hansen, politiassistent ved Lokalpolitiet i Viborg. 

Lignende sager i Herning

Politiet mistænker, at de tre mænd har været på turne rundt i landsdelen. I Herning har der været 10 lignende sager i løbet af det sidste fem døgn. 

- Det virker lidt besynderligt. Fremgangsmåden er den samme, og det virker som om, de her tyve er ligeglade med at blive opdaget, når de knuser ruder på den her måde. De kalkulerer i hvert fald med en risiko, fortæller Henrik Hansen.

Politiet har ikke mange spor i sagen. De vil derfor meget gerne høre fra personer, der kan have set de tre mørkklædte mænd, eller som har andre oplysninger i sagen.