Indbrudstyv påkørte vagt og stak af

En eller flere indbrudstyve blev overrasket af en opmærksom vagt, da de i nat var ved at bryde ind på et lager i Viborg.

vagtsamca.jpg

En Samca-vagt overraskede i nat en eller flere gerningsmænd, som var i gang med et indbrud på et lager i Viborg.

Vagten var på vej til en anden opgave, da han tilfældigvis kom forbi en lagervirksomhed på Livøvej. Her opdagede han, at noget var på færde, og da han kort efter overraskede en indbrudstyv foran en knust rude, blev hans mistanke bekræftet.

Indbrudstyven kastede sig ind i sin bil og stak af, men vagten fulgte efter. Det fik indbrudstyven til flere gange at køre ind i vagtens bil, men vagten blev ufortrødent hængende.

- Tyven forsøgte selvfølgelig at komme væk fra ham, men da det ikke lykkedes, tog han flugten til fods, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Lars Even.

Tyven smed bilen på Vestermarksvej og løb derfra. Selvom vagten kun så én gerningsmand, har politiet mistanke om, at der har været to på spil.

- Men vi har ikke noget signalement af tyvene. Til gengæld har vi deres bil, som er fra Aalestrup-egnen, men den kan jo sagtens være stjålet, uden vi har fået melding om det endnu, siger vagtchef Lars Even.

Indbrudstyven nåede ikke at stjæle noget fra virksomheden, men bilen var fyldt op med dæk. Politiet hører gerne fra folk, der har set noget til tyvene - som kan se frem til en sigtelse for at have bragt en andens liv i fare.