Indbrudstyv kørte galt og flygtede: Blev indhentet af politihund

En 33-årig narkopåvirket indbrudstyv flygtede natten til torsdag fra et indbrud i Sønder Bork.

En 33-årig narkopåvirket indbrudstyv fra Varde området blev anholdt natten til torsdag. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Et par vidner opdagede natten til torsdag en person, der ikke hørte til i et hus i området. Og da de så en fremmed bil holde parkeret uden for, valgte de tilkalde politiet.

Læs også Endnu en markbrand: Halmvogn gik op i flammer

Midt- og Vestjyllands Politi modtog derfor en anmeldelse om et muligt indbrud på Anerbjergevej i Sønder Bork klokken 3.

Politiet ankom til stedet og kiggede rundt.

- Klokken 04.40 kører den fremmede bil lige pludselig væk og politiet skynder sig at køre efter, oplyser Simon Skelkjær, der er vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Kørte galt efter 10 kilometer

Gerningsmanden, der er en narkopåvirket 33-årig mand fra Vardeområdet kørte derefter galt i krydset mellem Øster Vejrup Vej og Gejlgårdsvej ved Lyne, kun 10 kilommeter fra indbruddet.

Derefter flygtede den 33-årige gerningsmand fra stedet til fods.

Med hjælp fra to patruljer og forstærkning fra Syd- og Sønderjyllands Politi fandt og anholdte de manden klokken 5.00. Det var en hundepatrulje, der snuste sig frem til gerningsmanden.

Manden oplyste derefter et forkert navn og personnummerm, hvorefter politiet fandt ud af, at manden er eftersøgt af politiet i forvejen.

Manden blev anholdt og fik en række sigtelser. Herunder forsøg på indbrud, brud på færdselsloven og for at oplyse en anden persons personnummer. Derudover sigtes manden for brugstyveri, da der var forældrenes bil, han havde taget. Uden deres tilladelse.

Den 33-årige vil blive afhørt torsdag formiddag.

Læs også Viborgenser fængslet for besiddelse af oversavet jagtgevær