Indbrudsbølge rammer Ålestrup

Udspekulerede tyve sættes i forbindelse med op imod 30 indbrud på landejendomme i Vesthimmerland. Otte af indbruddene er begået i Ålestrup.

tyvebande.JPG

Ejerne af en ældre blågrøn VW Caravelle-kassevogn med sorte sideruder har måske haft travlt den seneste måned. Bilen sættes nemlig i forbindelse med ikke mindre end 30 indbrud i Vesthimmerland. Otte er begået i Ålestrup området.

Samme fremgangsmåde

Det er blandt andet fremgangsmåden, som kæder de mange indbrud sammen. Gerningsmændene har nemlig et fast ritual, når de skal tjekke, om der er nogen hjemme. 

- De ringer først på hos folk, hvor de står med en halvandenliters sodavandsflaske i hånden. De forklarer, at bilen er løbet tør for vand, og spørger, om de må have lov at fylde flasken op, fortæller Jørn Nielsen fra Løgstør politi til tvmidtvest.dk. 

Han understreger, at de har fået mange henvendelser om kassevognen.

- Havde de bedt om vand til bilen én gang på en dag, var det ikke mistænkeligt. Men når det er flere gange om dagen, at de laver det nummer, så begynder det at blive mistænkeligt, siger Jørn Nielsen fra Løgstør Politi til tvmidtvest.dk. 

Gået efter hårde hvidevarer

Ved de 30 indbrud er der især blevet stjålet hårde hvidevare. Trods de mange indbrud, mener politiet ikke nødvendigvis, at det er organiseret.

- Det behøver ikke være organiseret. Det kan det være. Men det er let omsættelige ting i de rigtige miljøer.

Han opfordrer folk til at tænke sig om, hvis de bliver tilbudt en billig bærbar eller fladskærm. 

Oplysninger om den blågrønne VW Caravelle-kassevogn kan gives til Nordjyllands politi på 114.