Indbrudsbølge i weekenden

Politiet intensiverer efterforskningen, efter weekenden blev præget af usædvanligt mange indbrud.

Blaablink (politi).jpg

Det er blandt andet lokalpolitiet i Herning, der kigger ekstra godt efter spor i de kommende dage. Mindst 23 indbrud er registreret henover weekenden, og det er alt for meget, mener den lokale vagtleder.

- Det her er lige i overkanten af, hvad der acceptabelt. De mange indbrud skyldes ikke bare, at det har været vinterferie, for vi har oplevet en lille opblussen det sidste stykke tid. Derfor intensiverer vi nu jagten på gerningsmænd, forklarer Bent Smedegaard, vicepolitikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

De mange indbrud er især begået i Sunds og Ikast, og ifølge politiet tyder meget på, at det er de samme gerningsmænd, der har slået til flere steder. Fremgangsmåden er nemlig stort set den samme ved indbruddene. Der er knust ruder og brudt døre op, og tyvene er primært gået efter smykker og kontanter.

Travlhed i det meste af landsdelen

Tyvene har også givet politiet i Skive noget at se til. Siden torsdag har der været 20 indbrud. Tyvene er også her primært gået efter smykker, kontanter og bærbare computere.

- Vi er i gang med at kigge på hvem vi har ude, og hvem der kunne være aktuelle at mistænke i disse sager, lyder det fra Jørgen Hoxer, vicepolitiinspektør fra lokalpolitiet i Skive. Desuden kigger vi selvfølgelig på, om der kan være sammenfald mellem sagerne i de forskellige kredse, fortsætter han.

I Ringkøbing-kredsen har der været 10-11 indbrud fordelt over Videbæk, Skjern og Ringkøbing. Her er der blandet andet forsvundet sølvtøj.

 

2:00
Fredag, lørdag og søndag er der anmeldt hele 75 tyverier og indbrud til Midt- og Vestjyllands Politi.