Incestsag: kræver fire års fængsel

Anklageren går efter fire år fængsel til 53-årig far fra Herningegnen, der er tiltalt for at voldtage sin spastiske datter gennem flere år.

Ny ret-Herning, Skilt, naer.jpg

Så tæt på de maksimale fire års fængsel som muligt.

Sådan lød kravet fra senioranklager, Jens Severinsen, fra Midt- og Vestjyllands Politi i retten i Herning mandag formiddag. En 53-årig far står tiltalt for igennem flere år at have voldtaget sin spastisk lammede datter. Mandag er retssagen nået frem til proceduren og der ventes at falde dom senere på dagen.

Brugte samme argument

I proceduren argumenterede forsvareren bl.a. ved at påpege, at datteren i 2008 havde anklaget sin bror for de samme ting, som faderen nu er tiltalt for. Forsvaret mener, det svækker datterens forklaring. Anklageren brugte samme fakta til at sige, at det var det eneste i hele datteren historie, der kunne virke utroværdigt og at det dermed er det eneste, der svækker anklagerens sag.  

Sagen kort

Ifølge anklageskriftet skal manden skal voldtægterne være sket, mens datteren var mellem 13 og 20 år gammel. I 2008 flyttede pigen på institution, men det var først i april, at sagen kom til politiets kendskab. Den 53-årige familiefar nægter at have begået overgrebene. Han mener, at det kan være datterens sygdom, som er skyld i, at hun forestiller sig ting, som ikke er sket i virkeligheden. Pigen er i dag 21 år.