Imams kiosk udsat for voldsomt hærværk

Ukendte gerningsmænd antændte natten til tirsdag en bombelignende genstand og sprængte facaden på imam Mohamad Jammals kiosk i stykker.

Mohamad Jammal i sin kiosk, der natten til tirsdag blev udsat for groft hærværk.
Mohamad Jammal i sin kiosk, der natten til tirsdag blev udsat for groft hærværk.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Natten til tirsdag blev imam, Mohamad Jammal, udsat for et særdeles groft hærværk, da facaden på hans butik i Skive blev sprængt i stykker.

- Det er en meget usædvanlig handling. Jeg er lidt usikker på det. Altså, om det bare er drengestreger, eller om det er noget andet, der ligger bagved, forklarer en chokeret Mohamad Jammal til TV MIDTVEST. 

Imamen har det seneste halve åre været i vælten, idet han i november sidste år fik en dom på 14 dages betinget fængsel for overtrædelse af racismeparagraffen efter at have udtalt sig forhånende om homoseksualitet.

Han mistænker nu, at angrebet på hans kiosk kan hænge sammen med dommen.

- Vi bor i et fredeligt land. Hvis nogen siger noget forkert og bliver dømt for det, så må man modsige personen eller komme med en anden mening om det. Men at går hen og gøre sådan nogle ting her, det er ret farligt, siger imamen.

Synet her mødte Mohamad Jammal tirsdag morgen.
Synet her mødte Mohamad Jammal tirsdag morgen.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Frygter for familien

Imamen har en kone og to børn på hh. seks og otte år. Ny frygter han, at eksplosionen ved kiosken ikke bliver den sidste. 

- Det berør mig personligt. Jeg er bange for min kone og mine børn. Min kone var meget bange i forgårs. Mine børn spørger - ”hvorfor sprænger de, far? Hvad er det næste?”, forklarer Mohamad Jammal.

Han afventer nu undersøgelserne fra politiet, der bl.a. skal afdække, hvad der var for en sprængladning, der blev brugt under hærværket.

Naboer ringede til politiet

Eksplosionen ved kiosken efterlod så voldsomt et brag, at flere naboer ringede til politiet.

- Vi vågnede med et rimeligt stort sæt, for det var et rimelig højt brag. Man var ikke i tvivl om, at det ikke bare var noget, der var væltet. Man kunne godt høre, at det var en bombe eller sådan noget, forklarer Henriette Larsen.

Også Vitta Hansen, der bor tæt på imamens kiosk, bemærkede eksplosionen:

- Man kan da ikke lide det, vel? Man bliver da bange, siger hun.

TV MIDTVEST har i dag været i kontakt med den centrale efterforskningsenhed hos Midt- og Vestjyllands Politi, der ikke ønsker at udtale sig om sagen.