Imam: Det hele er en misforståelse

Imam i Skive, Mohamad Jammal, mener der er tale om en misforståelse, efter han nu er blevet tiltalt for at overtræde racismeparagraffen.

Imam i Skive Mohamad Jammal mener stadig homoseksualitet er forkert, men føler sig fejlciteret.
Imam i Skive Mohamad Jammal mener stadig homoseksualitet er forkert, men føler sig fejlciteret.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Imam i Skive Mohamad Jammal kan igen se medierne skrive om de udtalelser han gav for over et år siden, og som nu ender i en retssag, hvor han er tiltalt for at overtræde racismeparagraffen.

- Det kom ikke helt bag på mig, men det er selvfølgelig lidt kedeligt at blive tiltalt for noget, som er blevet omformuleret på en eller anden måde, siger Mohamad Jammal. 

Ifølge Mohamad Jammal, er udtalelserne blevet misforstået af både Jyllandsposten og Skive Folkeblad, som gengav hans udtalelser i juni sidste år og som han kort efter trak tilbage. Men inden da var han blevet politianmeldt. Og det er politiets efterforskning, som nu 14 måneder senere er endt i en tiltale. 

- Vi synes udtalelserne er så grove, at vi gerne vil have domstolen til at vurdere i den her sag, fortæller Susanne Holst Højberg, der er Senioranklager hos Statsadvokaten i Viborg.

Ved anmeldelser efter rascismeparagraffen skal Rigsadvokaten vurdere sagen. Og i samspil med Statsadvokaten og Anklagemyndigheden er man nu ikke i tvivl om, at der er beviser nok til en retssag. 

Muhamad Jammal fastslår, at homoseksualitet ifølge islam er unormalt, men at hans sammenligning med pædofili og dyresex er blevet misforstået. 

- Det er et unormalt forhold. Et forhold hvor man ikke kan få børn og andre ting. Det er ikke en mand og en kvinde, men det er deres valg, det er ikke mit problem, siger Mohamad Jammal. 

Der er endnu ikke fastsat nogen dato for, hvornår sagen kommer for retten.