Ikke underskrifter nok til at lukke hullerne i motorvejen

Folketingskandidat stopper sin underskriftindsamling for at få lukket hullerne i motorvejen rundt om Herning.

Det bliver ikke antallet af indsamlede underskrifter, der kommer til at sætte gang i motorvejsbyggeriet
Det bliver ikke antallet af indsamlede underskrifter, der kommer til at sætte gang i motorvejsbyggeriet
Foto: Troels Esmarch, TV MIDTVEST

Venstre-politikeren Anders G. Jakobsen fra Holstebro dropper sit borgerforslag, der skulle sikre at sagen om de to huller i motorvejen ved Herning blev taget op i Folketinget. Underskriftsindsamlingen stopper temmelig langt fra målet.

- Jeg har flere end 7.275 at sige tak til for opbakningen til borgerforslaget om, at få lukket motorvejshullerne rundt om Herning, skriver Anders G. Jakobsen i et opslag på facebook. 

Det kræver 50.000 underskrifter at få et borgerforslag taget op i Folketinget, og forslagsstillerne har seks måneder til at indsamle underskrifterne. Anders G. Jakobsen stillede sit forslag i begyndelsen af december måned, men er med 7.275 indsamlede underskrifter altså et godt stykke vej fra de 50.000.  

De to blå områder her på kortet, viser de to strækninger, der endnu ikke er motorvej. 
De to blå områder her på kortet, viser de to strækninger, der endnu ikke er motorvej. 
Foto: Vejdirektoratet

- Det er nu, vi skal handle. Inden længe ligger det fast, hvor stort overskud der kommer for Holstebromotorvejs-projektet, og der er en forventning om, at vi lander på noget, der ligner en lille milliard. De penge mener jeg skal gå til at lukke de to motorvejshuller. Jeg tror ikke, vi får en bedre chance for at få det her gjort, sagde Anders G. Jakobsen i december som motivation for sit forslag.

Men udsigterne til at komme i mål med de 50.000 underskrifter er ikke lyse, og derfor kaster venstremanden nu håndklædet i ringen.

- Således må jeg desværre konstatere, at jeg ikke tror, at de manglende 42.725 støtteerklæringer kan lykkes på mindre end tre måneder. Og derfor stopper jeg nu kampagnen for at skaffe underskrifter til forslaget, skriver han i sit opslag.  

Hullerne i motorvejen

Allerede før den nye motorvej mellem Herning og Holstebro stod færdig, har der været diskussioner om, hvordan og hvornår de to strækninger, hvor motorvejen bliver afbrudt skulle forvandles til motorvej. 

Det drejer sig om en strækning nordøst for Herning på syv kilometer mellem Holstebromotorvejen og den Midtjyske Motorvej. Den anden strækning ligger sydvest for Herning, hvor bilisterne må træde på bremsen i cirka fem kilometer før vejen igen bliver til motorvej.  

3:03
En gruppe erhvervsfolk fra Holstebro har intensiveret kampen for at få lukket motorvejshullet ved Herning.

En gruppe erhvervsfolk har forenet sig under navnet 'Motorvejsgruppen'. Erhvervsfolkene kæmper også for at få politikerne på Christiansborg til lommerne for at finde penge til at bygge de to strækninger motorvej, der mangler.

- Jeg bakker fortsat op om motorvejsgruppens ihærdige indsats for at få lukket hullet på rute 18 nordøst om Herning. Jeg vil nu kæmpe for motorvej hele vejen sammen med partiet Venstre, slutter Jakobsen i sit facebookopslag.