Ikast-Brande tager førsteplads for syvende gang

​Virksomhederne i Ikast-Brande er glade for deres kommune.

Det er en glad Kissmeyer, der ser frem til at fejre førstepladsen på rådhuset i morgen.
Det er en glad Kissmeyer, der ser frem til at fejre førstepladsen på rådhuset i morgen.
Foto: Arkiv

Ikast-Brande er for syvende gang kåret til Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Det viser Dansk Industris årlige undersøgelse ’Lokalt Erhvervsklima 2017’.

Undersøgelsen kigger nærmere på 96 kommuner og bedømmer dem på forskellige parametre. 7600 virksomheder har medvirket i undersøgelsen.

I løbet af de sidste syv år har Ikast-Brande Kommune kun skulle se sig slået en enkelt gang. Det skete tilbage i 2012, hvor Herning indtog podiets topplacering. Derfor er det også en glad borgmester, der i dag har modtaget nyheden om, at de endnu engang tager pokalen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

- Vi er rigtigt, rigtigt glade for, at vi endnu engang får førstepladsen. Det der glæder os mest er, at vi ved, at virksomhedernes opfattelse af os spiller en rolle, fortæller en begejstret borgmester, Carsten Kissmeyer.

- Vi finder løsninger

Ikast-Brande opnår en førsteplads i fem kategorier i undersøgelsen: Arbejdskraft, kommunal sagsbehandling, fysisk planlægning, erhvervsvenlighed og kommunens image.

Men hvordan gør de det? Det tror Carsten Missmeyer, at han har en anelse om.

- Jeg tror, at det skyldes, at vi i kommunen går efter at finde løsninger. Hvis vi har en virksomhed, som har en udfordring, så følger vi den til dørs og sørger for, at den bliver løst. Det har medarbejderne i kommunen taget til sig, og det tror jeg, de kan mærke i virksomhederne, siger han og tilføjer:

- Der er ingen raketvidenskab i det.

Morsø buldrer frem

Morsø Kommune er landsdelens højdespringer. De er røget hele 28 pladser op ad listen. De klarer sig bedst i kategorien ’Kommunens velfærdsservice’, som dækker tilfredsheden med folkeskolen og adgang til børnepasning.

Du kan se alle de lokale placeringer herunder: