Ikast-Brande har Danmarks bedste erhvervsklima

Ikast-Brande Kommune ligger i top i den årlige undersøgelse, hvor Dansk Industri undersøger erhvervsklimaet i alle landets kommuner.

Ikast-Brande Kommune har for tredje år ud af fire scoret topplaceringen i Dansk Industris undersøgelse om det bedste erhvervsklima blandt alle landets kommuner.

- Vi er glade for placeringen, og vi tager det som en cadeau, at virksomheder anerkender, at vi gør det rigtige i forhold til virksomhedernes behov. Jeg tror, det er med til at styrke det stærke image, vi i forvejen har, siger borgmester i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer.

Herning Kommune kommer ind på en andenplads, mens Holstebro er på sjettepladsen. Der er altså tre midt- og vestjyske kommuner i top 10.

Viborg Kommune lander på en 20. plads i undersøgelsen.

Struer styrtdykker

Områdets største taber i undersøgelsen er Struer Kommune. De lander på en 81. plads efter et fald på 39 pladser i forhold til sidste års undersøgelse.

- Først og fremmest vil jeg sige, at jeg tvivler på validiteten af den her undersøgelse. Vi er for eksempel blevet bedømt på, at vi har sat grundskyldspromillen op, men vores sats er stadig lavere end i Holstebro Kommune. Men vi bliver bedømt negativt, fordi den er blevet øget, siger borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj.

Danmarks største undersøgelse

Undersøgelsen er lavet ud fra spørgeskemaer, hvor 5.690 virksomheder landet over er blevet spurgt om deres holdning til kommunernes indstilling til erhvervslivet.

Det er fjerde år i træk, Dansk Industri laver undersøgelsen, som hedder Lokalt Erhvervsklima.

- Kommunerne har i stigende grad fået øjnene op for, at virksomheder og kommuner har en fælles interesse i et godt og velfungere lokalt erhvervsklima. Et sundt erhvervsliv tiltrækker investering og arbejdsliv, så der bliver råd til velfærd og udvikling, siger Karsten Dybvad, der er administrerende direktør i Dansk Industri.