Ikast-Brande: Danmarks bedste erhvervskommune

Dansk Industri har i dag kåret landets bedste erhvervskommune, og det blev igen Ikast-Brande, der løb med titlen.

Ikast_Brande_Kommune_0.jpg

Ikast-Brande kommune kan noget med erhverv. Det mener i hvert fald Dansk Indudstri, der netop har kåret kommunens til landets bedste for dem, der driver erhverv.

Det er fjerde gang, at Ikast-Brande indtager undersøgelsens førsteplads, og de flotte meritter glæder byens borgmester:

- Det giver en god ånd i vores afdelinger, at de får den her påskønnelse. Og jeg synes, at det illustrerer rigtig fint, at vores løsningsorienterede tænkning er en succes, siger Carsten Kissmeyer til TV MIDTVEST.

Placeringer i top og bund

Mens Ikast-Brande kommune indtager undersøgelsens førsteplads, finder man andre af regionens kommuner i både top og bund.

Herning kommune indtager således undersøgelsens andenplads, mens Struer, der er får regionens dårligste placering, er nummer 85.

- Det er ingen hemmelighed, at Struer Kommune er udfordret, når det kommer til arbejdspladser. Jeg håber, at initiativet ’Lydens By’, hvor man i samarbejde med B&O vil skabe en klynge for lyd-virksomheder i Struer, vil bære frugt, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest, i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima inddrager bl.a. aspekter som image, velfærdsservice og infrastruktur. I alt 96 kommuner har deltaget i undersøgelsen.

 

FAKTA: Tjek, hvor din kommune er placeret på Dansk Industris liste

Samlet placering20142013
Ikast-Brande11
Herning22
Holstebro156
Morsø2137
Vesthimmerland3129
Viborg3220
Ringkøbing-Skjern3442
Skive3832
Lemvig4048
Silkeborg6387
Thisted8084
Struer8581