Igen og igen: Folketingsmedlem kræver svar om farlig rundkørsel

Flere lastbiler har lagt sig på siden i en af Viborgs rundkørsler. Folketingsmedlem Karin Gaardsted er selv nervøs, hvis der kører en lastbil ved siden af hende.

En lastbil med 650 smågrise væltede mandag formiddag i rundkørslen ved Vejlevej og Århusvej i Viborg.

Og det var langt fra første gang.

Den var for eksempel også gal i 2015, og nu vil det lokale folketingsmedlem Karin Gaardsted (S) have transportminister Ole Birk Olesen (LA) til at se på sagen.

- Der må være noget teknisk med den rundkørsel, der gør, at det sker igen og igen. Nu må tiden være inde til, at vi spørger ministeren, om han vil gå ind i sagen, siger Karin Gaardsted til tvmidtvest.dk.

Folketingsmedlemmet peger på, at der tilsyneladende er noget med vejens hældning, der gør, at de store køretøjer simpelthen vælter om på siden. I den yderste bane hælder kørebanen udad, og ved mandagens uheld væltede svinetransporten også ud højre. 

- Personligt kører jeg aldrig i den yderste bane, hvis der ligger en lastbil ved siden af mig. Det kan ikke være meningen, at man skal være nervøs for at køre ud i den rundkørsel. En ting er, at uheldene generer trafikken, men det er jo også potentielt meget farlige situationer. 

- Derfor må vi høre ministeren, om man ikke bør undersøge, hvorfor det går galt, og hvad man kan gøre, siger Karin Gaardsted.

Chaufføren i svinetransporten blev efter mandagens uheld kørt til behandling på sygehuset, og mange af de 650 smågrise var så medtagede, at det måtte aflives.

Afdelingschef i Vejdirektoratet, Ivar Sande, siger til tvmidtvest.dk, at direktoratet tager sagen meget alvorligt. 

En ekspert i trafiksikkerhed vil derfor i dag tirsdag gennemgå tegningerne om rundkørslen, og onsdag tager han til Viborg for at lave tekniske undersøgelser på stedet. Han vil blandt andet undersøge rundkørslens hældning. 

Sådan så det ud, da en lastbil væltede i rundkørslen i 2015.
Sådan så det ud, da en lastbil væltede i rundkørslen i 2015.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST
Se indslag fra mandagens uheld i rundkørslen her.