Idyllisk fiskerhytte ved Vemb nedbrændt

En ubeboet fiskerhytte ved Vemb nedbrændte fredag eftermiddag totalt. Politiet undersøger nu brandårsagen.

En idyllisk fiskerhytte fra 50'erne nedbrændte i dag, fredag, til grunden. Fiskerhytten lå afsides på Gørdingvej i Vemb, godt gemt af vejen og var ikke beboet.

- Den var cirka tre gange fire meter. Ilden er slukket nu, men huset er brændt fuldstændig ned, fortæller indsatsleder fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Struer, Lars Troelsen.

Struer rykkede ud, da Nordvestjyllands Brandvæsen i Holstebro var ude på en anden opgave.

Den nedbrændte fiskerhytte ligger imidlertid så afsides, at brandkøretøjerne fra Ulfborg ikke kunne køre derud, men måtte få en traktor til at fragte pumper, slanger og strålerør ud til stedet. Herefter tog slukningsarbejdet en times tid.

Alarmen kom klokken 16.15 da en landmand, der kørte på marken på den anden side af åen, opdagede flammerne.

Udelukker ikke, den kan være påsat

Politiet vil ikke udelukke, at branden kan være påsat.

- Der går jo ikke ild i huset af sig selv, som vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen, siger til TV MIDTVEST.

Derfor er politiet nu på stedet med en hundepatrulje for at undersøge brandstedet.

- Der kan være rigtig mange forklaringer på, hvorfor det er sket. Men vi er i hvert fald kørt ud for at lave en rapport, forklarer vagtchefen.

Rygeovn blev for varm

Nordvestjyllands Brandvæsen i Holstebro var forhindret i at tage ud til branden, da mandskabet her var i Herrup for at slukke en anden brand.

På et slagteri i Herrup var der gået ild i en skorsten, efter en rygeovn var blevet for varm. I forbindelse med skorstensbranden gik der også ild i nogle spær.

- Vi har skilt skorstenen ad for at sikre, at der ikke var mere brand. Nu skal virksomheden have kigget til deres tagkonstruktion, forklarer Morten Gräs, indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Holstebro.