Idrætshaller frygter skolelukninger

De mange planlagte skolelukninger i Holstebro kommune giver rynker i panden hos de lokale idrætshaller.

Idraetshal.jpg

Godt nok planlægger Holstebro Kommunne ikke længere lukningen af 10 af kommunens skoler. Men der KOMMER skolelukninger.

I Holstebro Kommune er der planlagt seks skolelukninger. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i selve Holstebro lukkes på sigt og bliver erstattet af en nyopført skole i Holstebro.  I landsbyerne er det skolerne i Ryde, Ejsing, Staby og Naur/Sir.

Og skolelukningerne vil højst sandsynligt få konsekvenser for idrætshallerne i de byer, hvor skolen bliver lukket. For skolen er en stor kunde.

- Det er det sidste søm til ligkisten, hvis det går sådan. Medmindre kommunen kommer med en pose penge til os, lyder det fra Peder Thomsen, Formand for Sir Lyngbjergcentret.

En væsentlig indtægtskilde

Skolen er kunde i idrætshallerne i formiddagstimerne. Her er der alligevel ikke mange andre, der bruger hallerne, og skoleeleverne er samtidig en væsentlig indtægtskilde.

I Ejsing kommer Egebjerghallen til at mangle 130.000 kroner om året, og i Naur-Sir mister hallen 40.000 kroner årligt, hvis skolerne lukker.

Tidligere eksempler får bekymringen frem

Idrætshallernes bekymring dukker ikke op af ingenting. Tidligere er svømmehallen i Ulfborg lukket, fordi byen mistede skolen.

- Så snart der ikke er en skole, så er der ingen der flytter herud, og så går det baglæns. Så bliver det en soveby, og så er den her hal færdig med at køre, siger Peder Thomsen.