Idrætsformand: Klorforgiftning var en voldsom oplevelse

Krisepsykologer skal hjælpe børn, der blev klorforgiftet i svømmehallen i Tarm Idrætscenter.

050713_Tarm_svoemmehal_0.jpg

46 børn og ni voksne, der torsdag aften blev klorforgiftet under en tur i svømmehallen i Tarm Idrætscenter, er alle udskrevet og har det godt. De er nu på vej hjem til Hillerød.

Det fortæller formand Gitte Siezing, Alsønderup Skytte- Gymnastik og Idrætsforening i Hillerød.

- Alle - både børn og voksne - har det godt, men det har været en voldsom oplevelse med alle udrykningskøretøjerne og den megen virak, siger hun og fortsætter:

- Flere af børnene har også været rigtig syge. De har haft svært ved at trække vejret, hostet, kastet op og mange af dem har været bange.

Uheldet i svømmehallen i Tarm udløste en omfattende redningsindsat fra ambulancetjeneste og flere sygehuse.

Gruppen af børn og voksne er nu på vej hjem mod Hillerød, hvor de bliver mødt af krisepsykologer og forældre i idrætsforeningens hal. Børnene er mellem 12 og 13 år.

- Der er brug for, at børnene får nogle redskaber, så de kan få bearbejdet deres oplevelser, siger Gitte Siezing.

Den tekniske undersøgelse i svømmehallen bliver foretaget senere fredag, så det er fortsat en gåde, hvorfor de 46 børn og ni voksne blev forgiftet under en tur i svømmehallen.

Svømmehallen blev straks lukket og er fortsat lukket.

- Der er teknikere på vej for at undersøge, hvad der kan være galt. Vi ved stadig ikke, hvorfor koncentrationen af klordampe i hallen var for høj, siger centerdirektør i Tarm Idrætscenter Per Østergaard.

Den store gruppe, der var på sommerlejr i Tarm, blev dårlige under opholdet i svømmehallen og begyndte at hoste og kaste op, og det var først på det tidspunkt, at det blev opdaget, at der var noget galt.

- Det er først, da de bliver dårlige, at vi opdager, at der er noget galt. Og det er under de nærmere undersøgelser af hallens tekniske udstyr, at det bliver opdaget, at luftfugtighedsmåleren er i stykker.

Der har været andre gæster i svømmehallen både torsdag formiddag og eftermiddag, og ifølge Per Østergaard er ingen af dem blevet syge.

/ritzau/