Idrætsforening giver psykisk sårbare mere mod på livet

Limfjordens Idrætsforening for psykisk sårbare kan snart fejre 2-års fødselsdag. Morsø Kommune har gjort foreningen til et fast tilbud.

32-årige Daisy Vester Jensen lider af en personlighedsforstyrrelse og angst. Og så hjælper hun med at planlægge en stor del af aktiviteterne i Limfjordens Idrætsforening. 

Det at komme hjemmefra og være aktiv i et foreningsliv, har fået Daisy Vester Jensen til at sætte sig et nyt mål. Hun håber en dag at kunne få et fleksjob.

- Jeg vil gerne yde noget mere til samfundet og føle, at jeg også er en del af det. Blive en del af arbejdsmarkedet og give noget til andre, siger hun. 

32-årige Daisy Vester Jensen
32-årige Daisy Vester Jensen
Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

Limfjordens Idrætsforening begyndte for to år siden som et forsøgsprojekt. Nu har Morsø Kommune valgt, at foreningen skal være et fast tilbud. Og kollegaer fra både Viborg og Thisted har kontaktet folkene bag foreningen, fordi de gerne vil lære af morsingboernes succes.

- Det er bestemt pengene værd. Hvis man skal se på den kolde bundlinje, så kan det på den lange bane være besparende både i forhold til indlæggelser og medicinforbrug. Og når vi snakker om de mere bløde værdier, så er det jo livskvalitet, og den har vi alle sammen brug for lige meget, hvem vi er, siger Idrætskoordinator i Morsø Kommune Marianne Bay Jensen.

Også Robert Kristensen føler, at motion og fællesskab har været med til at gøre en forskel. Han lider af Aspergers Syndrom. Hos ham er hovedet nu ikke nær så ofte fyldt med negative tanker.

- Og det har man jo brugt rigtig meget energi på. Jeg er heldigvis nået til en accept af det, og det har helt sikkert gjort det meget nemmere, siger Robert Kristensen. 

Robert Kristensen
Robert Kristensen
Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

Foreningen deltager i stævner sammen med andre idrætsforeninger for psykisk sårbare, og har været med til Idrætsfestival For Sindet i Vejle. Målet er også, at aktiviteterne i foreningen giver medlemmerne mod på at melde sig ind i andre foreninger

Foreningen var nomineret til Danskernes Idrætspris, der fokuserer på foreningsidrætten i Danmark, og som blev uddelt i januar i år.