For anden gang: Idom-Råsted kåret til årets landsby

For anden gang, siden Landsbyprisen for første gang blev uddelt i 2009, har landsbyen vundet prisen.

Idom Råsted vinder titlen som årets Landsby.
Idom Råsted vinder titlen som årets Landsby.
Foto: Region Midtjylland

Idom-Råsted i Holstebro Kommune har vundet prisen som årets landsby i Region Midtjylland 2019, Landsbyprisen. Det er blevet offentliggjort på et regionsrådsmøde i Regionshuset i Viborg. Det er anden gang, landsbyen vinder prisen. Første gang var i 2009.

Byen har vundet prisen foran syv andre byer - Fjordklyngen i Viborg Kommune, Gludsted i Ikast-Brande Kommune, Sdr. Vium i Ringkøbing-Skjern Kommune, Voel i Silkeborg Kommune, Knebel i Syddjurs Kommune, Stjær i Skanderborg Kommune og Ørsted i Norddjurs Kommune.

- De skæve ideer, de grænsesøgende events er blevet en del af landsbyens DNA, som vi er stolte af, siger Dennis Thiesen, der er formand for Idom-Råsted Borgerforening. Han kalder samtidig prisen for den ”ultimative anerkendelse af, at vi gør noget rigtigt.”

Med prisen som årets landsby i regionen følger 150.000 kroner til faciliteter og aktiviteter i byen. Sidste år løb Sall i Favrskov Kommune.

Ekspertjury pegede på byen på forhånd

Prisen som åerts landsby i Region Midtjylland er officielt blevet uddelt i dag. Men en ekspertjury havde allerede på forhånd peget på Idom-Råsted som vinder.

- Det er selvfølgelig en markering af, at Idom-Råsted båret af stærkt lokalt engagement har formået ikke bare at fortsætte udviklingen, men at skabe markant ny udvikling gennem årene. Det ønsker vi at fremhæve og anerkende med Landsbyprisen, fortæller Jørgen Nørby (V), der er formand for Udvalg for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Vægt på natur, klima og kultur

Der er regionsrådet, der, efter indstilling fra et ekspertpanel, har fundet vinderen af Landsbyprisen 2019.

Her har de i udvælgelsen af byer til indstilling lagt vægt på udvikling gennem stærkt lokalt engagement og samarbejde med andre landsbyer - og at der er øje for natur, klima og kultur.

4:52
I dag blev Idom-Råsted syd for Holstebro endeligt udnævnt som årets landsby i Region Midtjylland. Vi besøgte den stolte landsby.