Idémanden helt ude af bioethanol-projekt

Jørgen Udby er ikke længere med i Maabjerg Energy Center, skriver dagbladet.

Jørgen Udby
Foto: Arkiv

Manden, der fik idéen til at lave verdens største bioethanol-fabrik i Måbjerg ved Holstebro, Jørgen Udby, er nu helt ude af projektet. 

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Formanden for Maabjerg Energy Center, Nils Ulrik Nielsen, siger til dagbladet, at bestyrelsen har vurderet, at selskabet skulle repræsenteres af en direktør. Og at Vestforsynings direktør Jørgen Zielke derfor står i spidsen for projektet.

Udby blev ellers tilknyttet som leder af Maabjerg Energy Center, da han i sommers forlod jobbet som direktør i Vestforsyning. 

Nils Ulrik Nielsen siger til dagbladet, at Udbys indsats ikke kan overvurderes. Til gengæld svarer han ingen kommentarer, da avisen spørger, om Udby frivilligt har forladt projektet.

Det er ikke lykkedes TV MIDTVEST at træffe Jørgen Udby for en kommentar.

Hele idéen med projektet er at lave halm om til miljøvenligt brændstof, biotehanol. Selskabet har tidligere vurderet, at et sådant nyt erhvervseventyr kunne skabe op mod 1000 nye arbejdspladser. 

I 2016 blev planerne sat på stand by på grund af usikkerhed om finansieringen, men i april kom der nyt håb, da et britisk investeringsselskab erklærede sig parat til at investere over en milliard kroner i projektet.